Kezdőoldal » Közlekedés » Autók, motorok » Lehet amiatt nem kaptam még...

Lehet amiatt nem kaptam még csekket a gépjárműadóról, mert január közepén vettem az autót?

Figyelt kérdés

Valahonnan rémlik, annak kell fizetni aki január 1-én tulajdonolja az autót. Jól emlékszem vagy sem? Lehet ezért nem kaptam meg csekket, sem értesítőt az ügyfélkapura?

Szlovéniából behozott autó, érvényes műszakival volt, de nem volt forgalomban amíg meg nem vettem.

2024. ápr. 3. 17:50
1 2
 1/13 A kérdező kommentje:
Kereskedésben jutottam hozzá.
2024. ápr. 3. 17:57
 2/13 anonim ***** válasza:
0%
Neked kell fizetni.
2024. ápr. 3. 18:30
 3/13 A kérdező kommentje:
De akkor miértnem kaptam semmit az ügyfélkapuba és a postaládába sem?
2024. ápr. 3. 18:35
 4/13 anonim ***** válasza:
Majd fogsz. De anélkül is be lehet fizetni.
2024. ápr. 3. 18:37
 5/13 A kérdező kommentje:
És hogyan ha szabad tudnom? Köszi
2024. ápr. 3. 19:03
 6/13 A kérdező kommentje:
Letöltöttem a NAV alkalmazást telefonra. Ott bejelentkeztem, és azt írja nincs befizetendő gépjárműadóm.
2024. ápr. 3. 19:09
 7/13 anonim ***** válasza:
Ha már forgalomba volt helyezve az idei díjat nem neked kell fizetni hanem az előző tulajnak.
2024. ápr. 3. 20:31
 8/13 A kérdező kommentje:
De csak akkor lett forgalomba helyezve amikor az én tulajdonomba került. Akkor elvileg nekem kéne fizetni. Akkor most mivan?
2024. ápr. 3. 20:41
 9/13 anonim ***** válasza:
0%

A NAV oldaláról:

Ha év közben használt gépjárművet vásárolt, Önnek csak a következő évtől kell fizetnie a gépjárműadót.

A gépjárműadót ugyanis főszabály szerint az fizeti, aki a járműnyilvántartásban az év első napján üzembentartóként, ennek hiányában tulajdonosként szerepel.

Neked majd csak jövőre kell fizetni.

2024. ápr. 3. 21:44
 10/13 anonim ***** válasza:

#9 Ne mondjál már neki hülyeséget könyörgöm. Meg kösz a lepontozást is.

Nem neki kell fizetni. Január 1-én nem volt forgalomban az autó. Akkor került forgalomba, amikor ő megvette, ezért neki kell fizetnie.

Kérdező: kiszámolod, hogy mennyit kell fizetni, aztán a NAV honlapján le van írva, hogy hova utald.

2024. ápr. 4. 03:31
1 2

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!