Kezdőoldal » Közlekedés » Autók, motorok » Most akkor a sárga "check...

Most akkor a sárga "check engine" hibával tovább szabad menni?

Figyelt kérdés
VW golf 6 1.4tsi, és menet közben felvillant ez lámpa a műszerfalon. Azonnal megálltam és felhívtam apám, hogy mi a teendő és azt mondta, hogy azonnal állítsam le motort, egy métert se menjek így tovább, mert tönkremegy a motor. Így is tettem és hívtam trailert, ami 40 ezerért vitt el 3 kilométerre a szerelőhöz. Ott majd azt mondták, hogy ezért felesleges volt a trailer, mert semmi baj nem történt volna, ha lábon viszem el az autót. Csak a légtömegmérő csatija meglazult a legutóbbi motortisztítás alkalmával és egy kábelt kellett visszadugni. Ez került 5 ezerbe, meg 40 a trailer.

márc. 31. 16:43
1 2
 11/18 anonim ***** válasza:

Olyan példát is hozhatnál ennyi erővel, amikor nincs semmi hibajelzés, és mégis nagy a kár.

Ezt a kockázatot még a gyártó is bevállalja. Konkrétan egy angol 2013 Golf kézikönyvből (ezt találtam hirtelen):

"Ease off the accelerator. Carefully DRIVE to the nearest authorized Volkswagen dealer or authorized Volkswagen Service Facility. Have engine checked."

A piros check engine jelet kissé félre értetted.

márc. 31. 21:04
 12/18 anonim ***** válasza:
Ha világít a piros,kb a legtöbbször továbbmenni se fogsz tudni mer leáll a motor. Pl egy vezérműszíj szakadásnál.
márc. 31. 21:44
 13/18 anonim ***** válasza:

"Ha világít a piros"

Piros mi? Csekendzsin?

"kb a legtöbbször továbbmenni se fogsz tudni mer leáll a motor. Pl egy vezérműszíj szakadásnál."

Igen, akkor indíthatatlan a motor az tuti, de mit süketelsz amúgy?

márc. 31. 23:01
 14/18 anonim ***** válasza:

#11 Igen, a gyári kézikönyv 30 ezres olajcserét is ír, a kérdés csak az, hogy te is vagy-e olyan balek, hogy elhidd azt. Mert ha igen, akkor ez mindent el is mond a hozzáértésedről (vagyis hiányáról), ha meg nem, akkor milyen jogon hozod fel a kézikönyvet, mikor te magad sem hiszel neki?

A valóságnak hiszünk, nem a kézikönyvnek. A 21. században a kézikönyv nem használható valós technikai segítségnyújtáshoz. Nem arra van már, mint régen, amikor még a hengerfejezés menete is pontosan le volt írva. Ezek nem azok az idők. A kézikönyv már csak arra jó, hogy a paraszt megnézze hogyan működik a rádiója, meg ilyen szarságok. Arra támaszkodni technikai kérdésekben kb. olyan, mintha egy sebész a webbeteget olvasná egy beavatkozás előtt. Nem éppen a szakmai pontosság és megbízhatóság jellemző rá...

ápr. 1. 05:22
 15/18 anonim ***** válasza:

Szóval minden check engine-re, motor leállit, és trailer?

ÖNMAGÁBAN problémát jelez, de ha megy az autó, vigye saját lábán.

ápr. 1. 09:21
 16/18 anonim ***** válasza:

#15 Ha biztosra akarsz menni, akkor igen, tréler. Konkrét példát írtam erre és még mindig nem érted, úgy látszik.

Azt nem vitatom és nem tagadom, hogy az esetek 90%-ában a check engine nem katasztrofális hibára utal, tehát statisztikailag nézve nagyon nagy az esély, hogy probléma nélkül el lehet vele menni ki tudja mennyit, a szervizig egészen biztosan. A baj csak az, hogy ha a statisztika nem jön be, akkor bőven millió feletti kárról beszélünk, ami elkerülhető lenne egy 5-50 ezer forintos trélerrel, ennek fényében pedig szerintem elég nagy hülyeség a statisztikára hallgatni a logika helyett. Persze mindenkinek szíve joga, hogy mit csinál, csak ha egy laikus érdeklődik jóhiszeműen, akkor legalább ne hazudjatok neki. Az, hogy biztosan nem lesz baja és nyugodtan (!) használhatja, az hazugság.

ápr. 1. 09:47
 17/18 anonim ***** válasza:
Nálunk a múltkor amint túllépte német pályán a 200-at az autó, felvillant a sárga check engine. Van kódolvasó, EGR, gondolom nem gondoltam környezetbarátnak az autót a rendszer. Kiütöttük a kódot, hazafelé nem villant fel. Apád kicsit olvasson utána, vegyetek kódleolvasót.
ápr. 2. 07:42
 18/18 anonim ***** válasza:
Lehet, de érdemes hamar menni a szerelőhöz vele.
ápr. 3. 07:30
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!