Teca Model X és Model S típusokat rendre rendkívül megbízhatatlannak hozzák ki a Consumer Resorts és ADAM felméréseken. Mitől ilyen "rosszak" ezen autók? Inkább: mik ezekben a leggyakrabban meghibásodó részek/elemek? Pl. egy hybrid Camry-hez képest?
Számomra szerfelett szimpatikus azon tulajdonságuk, hogy autópályákon és jól felfestett, jól kitáblázott országutakon egészen jól teljesítenek a többi autógyártó modelljeihez képest - automata vezetésbiztonság címszó alatt.
Vagyis hiába régebbi márka, hiába rendkívül megbízható autókat gyártó cég a Toyota, egy Camry akár a legújabb Camry (ami szerintem gyönyörű szépre sikeredett), közel sem teljesít olyan jól, ha azt vizsgáljuk (és igen fontos autóválasztási szempontnak tartjuk), hogy a vezető esetleges figyelmetlensége esetén mennyire védenek, mennyire korrigálnak a vezetés segítő automata rendszerek.
Minden hibája (és több balesete) ellenére Teca szerintem még mindig jobb ebben. Számára megfelelő útviszonyok megléte esetén természetesen.
Tesla...
Consumer Reports...
ADAC...
Mindent javít az automata billentyűzet. Azt is, amit nem is kellene...
A tesla egy szoftvercég aki elkezdett hardvert adni a termékéhez.
Illetve a tesla egy amerikai autógyártó cég, amerikai piacra szánt autókkal. Usa pedig szereti ha recseg az autó, az összes belpiacos kocsijuk recseg, nyikorog a fém stb. Azt szokták meg, attól autó az autó.
Béreltünk teslát egy hétre, mert meglepően "olcsó". Annyira nem nyűgözött le. A gyorsulása hihetetlen volt, 3mp alatt százon, és hasonlóan gyorsan 0án vissza.
De ezt leszámítva inkább a Toyota, vagy ha adac teszt érdekel akkor pedig Volvo.
Próbálj ki egyet. Én mentem már párral, korai Model S-től új Model 3-ig.
Én személy szerint értem hogy miért van ekkora hype, a szoftver nagyon erős, a technológia élen van.
Összeszerelési minőségben is érezhetően nagyot léptek előre az utóbbi kb. 10 év alatt, de még mindig közel sem ez az erősségük, prémiumautónak a klasszikus értelemben nem nevezném őket, modern értelemben - tehát technológiai fejlettségben, szoftverben - viszont teljes mértékben.
Első! Egyrészt köszönöm írásodat, másrészt Volvo modellek sem jók a kiírasban (azon belül pedig a részletezésben) megjelölt igen fontos szempont szerint. Lehet recseg, ropog egy Model X, vagy S, de abban az elképesztően hasznos és egyúttal kiemelten fontos dologban (szerintem) a Model S/X-nél - sajnos - nincsen jobb alternatíva. Még.
És ez okozza nálam a problémákat.
Toyota hihetetlenül megbízható (és a 2019-től gyártott Camry szép - is), de úgy láttam a videókban és olvastam a tesztekben, hogy a fenti igen hasznos (és szükséges) szempontot tekintve sehol nincs a recsegő S/X-hez képest. Miért lenne ez probléma? Mert szívesebben venném a Camry-t. Csak hát ugye...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!