FEBI BILSTEIN márka futómű alkatrészekben mennyire számít jónak?
Lemförder az abszolút legjobb.
Mivel a TRW a Lemförder tulajdonában van ezért szándékosan alacsonyabbra van pozícionálva. Ettől függetlenül jó minőségű.
Az én személyes sorrendem a következő:
Lemförder->TRW->Febi->Meyle
De akkor lehet erre választ adni ha összehasonlítod a konkrét cikkszámú alkatrészt. Stabszilentből például felesleges a legdrágábbat venni, akár RIDEX is megteszi :D
Na azért én vitába szállnék az elsővel!
A Lemfölder valóban a legjobb, de csakis a német gyártás. Mert a cég már távol-keleti országokba is kiszervezte a gyártását, és onnan konkrétan hulladék minőség jön be. Tehát csak németországi terméket szabad rendelni tőlük.
A TRW valóban jó volt, de nemrég vettem lengéscsillapítót az autómba. Botrányos minőség volt. Igénytelen hegesztés, vékony szár. Utánaolvastam ezek után és rengeteg embertől láttam hasonló tapasztalatot. Sajnos a TRW nagyon leadta minőségben az utóbbi években. Ezek után Bilstein lengéscsillapítót rendeltem, az már rendben volt. Még csak három hónap telt el a csere óta, szóval nem tudok nyilatkozni a tartósságáról. E39 BMW-m van egyébként, de sok típusnál hallottam ugyanezt.
A Meyle is teljesen rendben van, de csak a Meyle HD jelölésű termékek. A sima Meyle alacsonyabb minőséget takar. Pl. az én autómhoz a gyári és a Lemfölder után a Meyle HD gyártja a harmadik legjobb lengőkarokat, én azt tettem bele. 4-5 évig jók lesznek ránézésre.
Stab. pálcák viszont Lemfölder lettek. Meg a bölcső szilentek is.
Szóval: TRW-t én hanyagolom. Febi Bilstein csak lengéscsillapítóban, de amúgy sem gyártanak minden futóműalkatrészt. Magát a futóművet össze lehet rakni Lemfölderből és Meyle HD-ból.
Amit én még vettem bele, az Sachs. Toronycsapágyak (szilenttel együtt) és rúgótányérok. Jó minőségnek tűnt ránézésre. Rugóból gyárit vettem, most nem emlékszem a gyártóra. De a gyári és az utángyártott minőség sosem lesz ugyanaz, még ha egy cégnél csináljak, akkor sem..
Szia második!
Igen egyébként a német Lemförder tényleg elég gurmé cucc, de nekem a keleti gyártással se volt problémám.
Febiből viszont én lengéscsillapítót nem vennék. Abból sweet spot a Sachs, elmegy a Kayaba és a legjobb a Bilstein.
Egyébként az, hogy a gyári vagy az utángyártott alkatrész hogyan viszonyul egymáshoz minőségben nagyon márka függő.
Nekem egy 206-os pözsóm van és például a gyári Febi axiálcsuklójánál egyértelműen jobb minőségű az utángyártott, akár maláj Lemförder.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!