Kezdőoldal » Közlekedés » Autók, motorok » Ilyenkor mi van? MOL kupon...

Ilyenkor mi van? MOL kupon beváltás akart lenni, láttam ráolvas a kuponomra, mégse annyit vontak le, hogy van ez?

Figyelt kérdés

Bővebben:

Ma (03.22. P) este fél 11 körül megálltam MOL kúton.

100-ast tankoltam.

Volt "-25 Ft/l 2024.03.27-ig" kuponom.

Bementem, leolvastattam a (sima) "kártyám" kódját a telómon, utána a kód alatt rá is nyomtam a "Kuponjaim" gombra, és láttam is, hogy (az összes kupon közül is) pont a benzinkedvezmény volt az első. Ezután láttam is, ahogy arra is rálő a "csippantópisztoly". Így akkor simán rendben hittem mindent, a végösszeg is valóban kisebb lett mint amit még a kútoszlop írt ki. Nem fejszámolok és pláne nem azonnal.

Otthon megnéztem a blokkot és utána számoltam (ezt máskor is meg szoktam tenni), és ekkor vettem észre, hogy nem stimmel. A végösszegem osztva a literrel annyi egységárat adott ki, hogy csak 5 Ft/l kedvezményt kaptam!

Na mármost, -5 Ft/l az pusztán a törzsvásárlói kártyáért vagy mol move appban "kártya" kódért jár (utóbbit használom, fizikai kártyám nem volt és így nem is lesz). Akkor is volt 100-asra literenként 5 Ft kedvezményem, amikor nem volt épp kuponom, csak a sima kódot tettem oda és ennyi, a "-5 Ft/l"-ért mást nem kell csinálni. Akkor lenne logikus, hogy most is csak 5 Ft-ot vontak le per liter, ha csak azt használtam volna. DE Láttam, ahogy másodszor is csippantott a kasszás és ezt megelőzően át is váltottam a kódok között a kuponra!

Ha esetleg az lett volna, hogy legutóbb is kizárlólag a sima törzsvásárlói kódot használom, ha csak elfelejtem mutatni a kupont, na akkor magam is azt mondanám, hogy én csesztem el. De észleltem, hogy (miután kupont vettem elő) történt második leolvasás! Akkor miért nem vonta Amazt mégse? Csak eljátszotta a kuponleolvasást?

Buktam a legutóbb tankolt minden liter után 20 Ft-ot? (5-öt levontak, de én a 25-ösömet akartam vonatni)

Ha kimondottan és kizárólag a legutsó tankolást vesszük, végleges a bukta? Nem játszik nálam a "több nap van még 03.27-ig" és "ha nem vonták le, akkor még megvan a kupon és majd legközelebb lesz felhasználható" dolgok kombója, nekem Most volt Az alkalom a felhasználásra, nem is ülök kocsiba mindennap (a hétvégén se fogok tutira, a jövő hét hétköznapjain is konkrétan váratlan ok kell rá, tervben nincs az autókázás, meg a legtöbb utam rövid, ha vezetek is feljebb marad 27-éig a benzinmutatóm, mint ahol a tankolás előtt volt, ezen a héten is csak ma vezettem), a MOL kút meg pláne nem fog útbaesni (máskor is csak akkor látogatok MOL kutat ha Egyszerre van "a mostani utamon útba is esik MOL kút" És "most van kuponom", a legközelebbi MOL a városomon kívül van és az az egyetlen a környéken, általában OMV-re járok, abból meg 2 is van a városomBAN).

2024. márc. 23. 00:50
 1/8 anonim ***** válasza:
79%
Engem ugyanígy a shell vert át, beolvastattam a kódot és nem vont le semmit, pedig elvileg -15/liter volt. Nem kaptam meg utólag sem.
2024. márc. 23. 01:44
 2/8 anonim ***** válasza:
84%
K*rva hosszan leírtad azt, hogy számodra amúgy mindenféle kupon meg hűségprogram felesleges időpazarlás, de azért pampogsz rajta. Nekem ezért nincs SEMMI kedvezményem sehol. Mert nem spilázom túl az ilyen apró-cseprő biszem-b*szom piszlicsáré hülyeségeket. Komolyan literenkénti 10 forint miatt írtál kisregényt? Eszem megáll. Add el az autód, ha ennyire fáj a tankolása. :D Akkor talán megtanulsz fogalmazni, ha már 9 éves korodban nem verték a fejedbe. Pl. itt van ez a baromi hosszú zárójel: "(a hétvégén se fogok tutira, a jövő hét hétköznapjain is konkrétan váratlan ok kell rá, tervben nincs az autókázás, meg a legtöbb utam rövid, ha vezetek is feljebb marad 27-éig a benzinmutatóm, mint ahol a tankolás előtt volt, ezen a héten is csak ma vezettem)" - ez szerinted hozzátett bármit a szövegedhez? Adott a válaszolóknak bármi többletinformációt? Érdekelt bárkit? Vezess naplót, vagy olvaszd le a férjed/macskád agyát. Életképtelen gyökér.
2024. márc. 23. 03:33
 3/8 anonim ***** válasza:
88%

Nem olvastam végig a hosszú leírást, de én is jártam már hasonlóan. Helyben kellett volna megkérdezni, hogy mi van a kedvezménnyel.

Ruhaüzletben is jártam már így. A pénztárnál a kiscsaj le se húzta a kódot, hanem azt mondja hogy az csak akkor jár, ha két terméket veszek. Van ilyen kuponjuk is valóban, de ennél sehol, még a megcsillagozott apró betűs résznél sem írnak ilyet. Nem kezdtem el vele vitatkozni, akkor inkább nem kértem a terméket. Erre még neki állt feljebb, hogy de miért nem...?! Ráadásul a kupont is buktam, mert ott úgy van, hogy ha egyszer beaktiválod, ha felhasználod, ha nem, 15 perc után automatikusan inaktiválódik.

A tankolásra visszatérve, én 1500-2000 litert eltankolok egy évben saját zsebből. Senki nem fizeti. Munkáltatóm sem ad hozzájárulást. Cégem sincs, ahol elszámolhatnám. Ha csak 10 Ft/liter kedvezmény van, az évente 15-20e Ft "talált pénz". Nyilván nem emiatt fogok év végén száraz kenyéren élni, de nekem jól jön. Ennyiért simán odatartom lecsappantani a kódot, ami gyakorlatilag semmibe nem kerül nekem. De őszintén örülök, hogy vannak ebben az országban olyanok is, akiknek olyan jól fut a szekér, hogy egy húszezres nekik olyan aprópénz, amiért lehajolni sem érdemes!

2024. márc. 23. 07:36
 4/8 anonim ***** válasza:
79%
MOL-nál már én is jártam hasonlóan. Hát mit lehet erre mondani, ez a hálózat is olyan mint a többi állami érdekeltségű, cigánykodás az egész. Gondolom sok embernél csinálják ezt, aztán 10-ből 9 nem is veszi észre hogy a beígért kedvezményt mégsem kapta meg.
2024. márc. 23. 08:21
 5/8 anonim ***** válasza:
78%
Központnak írsz egy panasz emailt.
2024. márc. 23. 08:22
 6/8 A kérdező kommentje:

2 a tajparaszt fajtád a gyökér, az ír ilyet egy Embernek.

Az az értelme, hogy nem megyek fizikailag vissza pár napon belül (mától már csak 2 a határidőig).

És tavaly amúgy sokkal többet autóztam, ma máshol van a lakásom is (belvárosban, akkor külvárosban volt) és a munkahelyem is (abból az akkoriba kocsival jártam, a maiba céges busz visz, a városon belüli utakra visszatérve meg, akkor majdnem mind autós volt, ma majdnem mindegyik út gyalog pár perc), tavaly használtam is többet mint most, volt mire használni, és akkor ki látta előre hogyan élek ma. :)

2024. márc. 25. 16:16
 7/8 A kérdező kommentje:
Nem adhatom el mert "csak" úgy van nálam h én vezetem még így is a legtöbbet napjainkban is (ezért is én tankoltam), de nem a tulajdonom.
2024. márc. 25. 16:17
 8/8 A kérdező kommentje:
A 2-es Egyetlen Érdemi sorára és a 4-esre: és minden korábbi alkalommal, amikor (a sima törzsvásárlói kedvezményen felül) plusz kuponom is volt, meg is kaptam minden kedvezményt. Inkább ezért lepődtem meg a legutóbbin, eddig nem volt gond, és eddig is a sima kóddal kellett kezdeni, emitt se lehet a kutya elásva
2024. márc. 25. 16:21

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!