Mobile.de-n ár-érték arányban jobb autókat lehet venni, mint használtauto.hu-n?
Gondolok itt leginkább arra, hogy a használtautó.hu-n talán a legtöbb kínált autó az egyrészt Magyarországon újonnan (magasabb ÁFÁ-val vásárolt) autó és úgy kereskedésbe leadott, másrészt mobile.de-ről, vagy más országból (mint pl Olaszország, Spanyolország, Svájc)-ból kereskedő által behozott példány, amin rajta van a profit nyilván, különben nem kínálná.
Illetve tudtommal nálunk eleve drágábbak is az újabb autók, mint Németországban, még ha az ÁFÁ-t nem nézzük akkor is.
Mindezekben persze nem vagyok biztos, csak így tudom jelenleg.
Így van valóban, vagy valamit rosszul tudok esetleg?
#11:
Használtautónál is megjelenik az a 8% ÁFA-beli különbség, hiszen Németországban 19% ÁFÁ-t kell fizetni, annyival mindenképp kevesebbe kerül az új autó ára (amiből majd lesz a használt is), és úgy tudom még azon felül is olcsóbbak ott az autók, mint amit az ÁFA tartalom indokolna, és ez nem csak az autókra igaz sajnos.
Már miért ne lenne?
Ha Németországban nem lehetne olcsóbban beszerezni ugyanolyan kategóriás autót, vagy ugyanannyi pénzért jobban, akkor mégis miért hoznák be tucatjával külföldről az autókat? Semmi értelme nem lenne.
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!