Külföldön a '80-as években vezettem egy amerikai kocsit. Milyen márka lehetett?
Nagyjából úgy nézett ki, mint a link, csak a hátsó ablak mögött egy dőlt, nyújtott S alakú diszléc volt.
Ez egy Buick Electra.
Biztos, hogy díszléc volt? Nem pedig egy vászontetős kabrió és az az "S" alakú akármi a tető lehajtását szolgálta? Autóban hirtelen nem találtam olyat, de ezeken a hintókon látni, mire gondoltam. Bár lehet, hogy tényleg csak dísz volt, kis nosztalgia...
Nem rémlik, hogy lehajthatós teteje lett volna, de az egyik hintón hasonló nyújtott S alak van.
Aranyozott volt az "S" a barna kocsin.
És igen, nosztalgia...
Lineáris kilóméter órája volt mérföldben, alatta jóval kisebb számok km/h-ban.
Ami még segíthet:
Azt hittem, hogy 155-tel megyek -nem éreztem soknak ebben a "batárban"-, utólag mondták, hogy ott van km/h-ban, nagyjából 250.
4. ha én vezetek egy autót azt nem vad idegenektől kérdezem meg hogy milyen volt.
Tán rokonod a kérdező?
Szerintem az egy sevrolé pinokkió volt, bölénybőr belsővel, rózsafa kormánnyal, és vitorlavászon tetővel.
Minden ízében autentikus jármű volt.
A tulaj valami Jockey Ewing vagy ki a fene volt.😂
Vagy 45 éve egyszer vezettem próbaúton ezt az autót.
A tulaj sok éve meghalt, tőle már nem tudom megkérdezni.
Ez volt a "csúcssebességem", azóta Németországban mentem párszor 230-240-nel.
Egy afrikai országban a főváros és a kikötő között volt az egyetlen jó minőségű út kb. 25 km -annak idején tartalék leszálló pályának építették-, ezen próbáltam ki a kocsit.
Peugeot 404-em volt, amivel max. 175-tel tudtam ezen az úton menni, de ezen a sebességen már bömbölt.
Ezzel az amerikai kocsival nem éreztem a nagy sebességet. Amíg nem mondták, azt hittem, hogy 155 km/h-val megyek.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!