Miért van az, hogy ami füstölős autókat látok az utakon az mind Opel?
Mert csak azokat figyeled, miközben tele vannak az utak pl megpiszkált, kormoló VW TDI-kell is.
De hétvégén egy Peugeot Partner ment előtte, mint ami kigyulladt
Én ezt még nem vettem észre. Két dízel Opelem is van, két véglet: Az egyik öreg 19 éves közel 400.000 km-rel bontatlan motorral turbóval. Nem füstöl. Ha lepadlózom és kihúzatom 5000-ig a fordulatot, akkor éjszaka a mögöttem lévő autó fényszórójának a fényében látok némi maszatolást, de ennyi. Fényes nappal nincs mögötte fekete füstfelhő, mint amiről írsz. Egy gyárilag DPF nélküli Euro4-es dízelnél szerintem ez normálisnak tekinthető.
A másik még csak 6 éves, 50e km-rel, Euro6-os. Soha nem láttam még füstölni. Múlt hónapban vizsgázott a helyi közlekedési felügyelet vizsgaállomásán. A füstölésmérésen is minden rendben volt.
A többiről nem tudok nyilatkozni. De én még nem vettem észre a megfigyelésedet. Öreg lerúgott, elhanyagolt VW-eket, Volvókat, Fordokat, stb. én ugyanúgy látok füstölni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!