23 éves gyereknek 4 éves vezetési tapasztalattal mernétek venni egy M440i modellt?
Feleségemmel megígértük neki, hogy ha lediplomázik akkor kap egy új autót és mivel a BMW a kedvence, így egy 3-as BMW-ről volt szó, de aztán jött, hogy legyen 4-es.
Mi a 430i-re gondoltunk ami 245 lóerős, ami szerintem bőven elég , még sok is városi vezetésre, de ő most folyamatosan rágja a fülem, hogy a M440i legyen és inkább az egyetemi évek alatt összeszedett pénzéből kipótolja, mivel ~20 millió forint volt a limit részünkről az új autóra. Viszont ezt elég erősnek tartom és kicsit tartok tőle, hogy hülyeséget csinál.. jelenleg az én korábbi autómat vezeti egy 218 lóerős Audi A5-t, szóval most sem olyan gyenge autóval jár, de kicsit túlzásnak érzem a közel 400 lóerőt.
Őszintén megszólva sose nyomtam se a korábbi autóimnak, se a mostaninak, hiába van bennük több lóerő egy átlagos autónál. A korábbi A5-ben is mikor a fiammal utazok akkor éltem át a "leggyorsabb" gyorsításokat..
Elég hajthatatlannak tűnik és nehéz neki megindokolnom, hogy miért is ne ezt az autót vegyük ha a beígért limiten felüli részt a saját félretett pénzéből fizetné.
Én aggódom túl a dolgot és nincs akkora különbség ezen autóknál vagy mivel tudnék felé érvelni?
A segítséget előre is köszönöm!
11/11 anonim
Köszönöm a választ, nem az első autója, ahogy írtam már az én korábbi autómat vezette 4 éven át. Ez úgy lenne az első autója, hogy újonnan lenne vásárolva neki és nem használtként kapná.
De én is tartok ettől, 20-as éveim elején valószínűleg én is jobban nyomtam volna neki, csak nekem akkoriban nem adatott meg ilyen lehetőség, csak mire már idősebb lettem akkor tudtam megvenni az első "gyorsabb" autómat.
12/13 Lilluci27
Látom te csak kötekedni szeretnél. Sajnálom ha a szüleid neked nem adtak meg semmit, nekem se jutott sok bár nem az akarat hiánya miatt, inkább a pénz hiánya miatt.
Hiába szajkózod ezt a "szegény gyerek" dolgot, látom mire akarsz utalni, hogy sok gyereknek nem vesznek a szülei ilyen drága dolgokat. Ez így van, nekem se vettek.
Kérdezem még egyszer, ha te valaha életedben elérnél valamit és emiatt jobb helyzetbe kerülnél és lennének gyerekeid akkor nem szeretnél nekik megadni normál kereteken belül mindent?
15/15 Lilluci27
Eddig nem úgy tűnt mintha erre akartál volna kilyukadni, most változtattál a narratívádon amikor rájöttél, hogy igazam van. Támadni pedig te támadtál, nem én.
De kérlek fejezd is be a válaszolást, mivel nem a kérdésre adtad a választ, csak a zsebemben turkáltál és sértegetni akartál.
Kívánom neked, hogy legyenek majd gyerekeid és kerülj jobb vagy jó helyzetbe és jó életet tudj nekik teremteni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!