Kezdőoldal » Közlekedés » Autók, motorok » Manapság egyre jobban összehúz...

Manapság egyre jobban összehúzzák a benzin- illetve dízelmotorok tulajdonságait?

Figyelt kérdés

Eddig a német autóknál vettem észre, hogy a mai új autóknál a benzin illetve dízelmotorral szerelt modellek között alig van különbség menettulajdonságokban. Összehasonlításnak itt vannak például a BMW 520i (B48) és 520d (B47) modellek:

-Lökettérfogat (ccm): 1998 vs 1995

-Teljesítmény (lóerő): 184 vs 190

-Nyomaték (Nm): 290 vs 400

-Gyorsulás 0-100 (másodperc): 7.8 vs 7.5

-Fogyasztás vegyesen (liter/100km): 5.4 vs 4.1

Régebben sokkal nagyobb különbségek voltak egy azonos köbcentis benzin- illetve dízelmotor között.

Ennyit számít az hogy mindenre turbót tesznek illetve hogy elektronikusan széles sávban lehet konfigurálni a motorvezérlőt?

márc. 9. 20:56
1 2
 11/13 A kérdező kommentje:

#10 Mint mondtam, Youtube tesztek is vannak ilyenről különböző márkákkal is, mutatják az óracsoporton az aktuális fogyasztását a kocsiknak. De vannak magyar tesztek is, Speedzone például. Városban 7 liter körül el járnak ami benzinestől nem is rossz.

Biztos mind hazudik még a fogyasztásmérő is.😅😅

márc. 10. 11:09
 12/13 A kérdező kommentje:

#5 "Én már biztos nem vennék dízelt, amikor ilyen benzinmotorok vannak."

Nyilván, ezen már én is elgondolkoztam. Csak ugye így már a benzineseknél is megjelennek azok a hibalehetőségek mint a dízelnél: turbóhiba, koromlerakódások például.

márc. 10. 11:34
 13/13 anonim ***** válasza:
100%
Egy turbó általában több százezer km-t elmegy. Semmi sem tart örökké. Karban kell tartani és kész. Közben bőven behozza üzemanyag költségen. Régen egy 150 lovas benzines simán elkért 9-10 litert, most ugyanez 6-7, vagy akár kevesebb. Saját átlagom most 5,5 (1.5 TSI Octavia). Igaz, ez 100-asból, de az jelenleg kb. egy árban van az alap dízellel (Orlen).
márc. 10. 11:41
1 2

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!