Gáz elvételnél enyhén bekopog valami a motortérben, borítékolható a főtengely csapágy kopása?
Figyelt kérdés
Ha nyomom a gázt akkor semmi, gázelvéteonél viszont valami kicsit kopog, ez bent az autóban nem igen hallatszódik csak kint. Valószínűsíthető a főtengely csapágy kopása?2024. márc. 8. 21:48
11/25 Szolovjov válasza:
A főtengely és hajtókar csapágy kopását célszerű ellenőrizni oly módon, hogy az oljaszűrőt szétvégod olajcserekor és megnézed mennyi és mekkora szemcsenagyságú csapágyfém rakódott le benne. Szétvágni nem flex-szel kell, mert az forgácsol. Lehet erre a célra kapni célszerszámot.
12/25 A kérdező kommentje:
Az a baj, hogy most volt olajcserén. Lehet jobb lesz ha elkezdek gyűjteni egy generálra. Mondjuk ez épp nem olyan jó, mivel kb 3 hete vettem az autót.
2024. márc. 9. 14:58
13/25 anonim válasza:
Semmi köze a főtengely csapágyakhoz, amiatt ne is aggódj.
Mondanám hogy vezérműlánc de ha jól tudom az szíjjas motor (bár a szíj is csinálhat hangot).
A tartóbakot úgy meg tudod nézni hogy üresben a motortérből jól odahúzol neki és elengeded a gázt. Ha ezt oda vissza csinálod a motornak csak minimálisat szabad előre hátra mozdulnia.
Vagy amúgy hajtás is lehet pl váltó csapágyak, keréksapágyak, stb.
14/25 A kérdező kommentje:
A motortartót kizárnám szerintem, mert nem látom hogy mozogna a motor. A kopogás meg álló üres helyzetben is jelen van. Lehet én izgulok rá nagyon a dologra.
2024. márc. 9. 21:48
15/25 anonim válasza:
A kopogás jelen van akkor is, ha kinyomod a kuplungpedált? Levett hosszbordás szíjjal is meg lehetne próbálni. Ha használtad eleget hozzá, és meg tudtad figyelni, akkor csak hideg motornál csinálja és elhalkul ahogy bemelegszik, vagy melegen is ugyanúgy?
16/25 A kérdező kommentje:
Kinyomott kuplungnál is csinálja. A hosszbordás szíj nem túl rég lett cserélve ez látszik is rajta. Melegen is csinálja, de mondom csak gázelvételnél, aztán alapjáratra szépen kitisztul a hangja.
2024. márc. 10. 06:47
17/25 anonim válasza:
Nem arról beszélek, hogy volt cserélve, le kellene venni és úgy meghallgatni. Ha eltűnik a hang, akkor lehet tovább menni pl generátor ellenőrzéssel.
18/25 A kérdező kommentje:
Hát majd valószínű viszem szerelőhöz. Bár szerintem ha generátor vagy valami ilyen lenne akkor az mindig csinálná, nem csak gázelvételnél.
2024. márc. 10. 09:50
19/25 anonim válasza:
Generátor szabadonfutó szíjtárcsája amire gondolok itt például. A motor lassul, a generátor meg pörögne tovább, erre jó (és így nem rángatja a szíjat).
20/25 A kérdező kommentje:
Hát majd megnézetem valakivel. Köszi a válaszokat!
2024. márc. 10. 11:37
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!