Kezdőoldal » Közlekedés » Autók, motorok » Új 50ccm motor vásárlás?

Új 50ccm motor vásárlás?

Figyelt kérdés
Szükségem lenne egy olyan motorra ami 50ccm mert csak B-s jogsim van. Nem akarok nagyobb motort mert olyan helyen mozgok vele. Viszont eléggé szűk a piac, ahogy nézegettem. A Jászmotort találtam eddig de nem létezik, hogy nincs más alternatíva. Esetleg valaki vásárolt új 50ccm segédmotorkerékpárt, esetleg 4 üteműt is? Tapasztalatok és tippek érdekelnének. Köszönöm annak aki időt szakít rám.

2024. márc. 4. 10:55
1 2
 11/18 anonim ***** válasza:

Egyébként komolyan elgondolkodnék normális motoron. Az 50cc-s piacot egyértelműen a robogók uralják, hiszen kényelmesebbek arra a rohangálásra, amire használható. Nem csoda, hogy főleg csak a krossz marad meg mellette. Ez tendencia, ahogy a sokszemélyes autókat is legyőzték a SUV-ok a városban, nehéz jó hétszemélyeset találni, amibe belefér három gyerekülés. Ez van. :(

Te tudod, hol akarod használni, mire. Az 50-es kb. használhatatlan, városban rohangálni jó, lakott területen kívül semmi értelme 40-nel az út szélén szenvedni. Ha csinálsz egy A1 jogsit, akkor városban is jobb dolgod van, mert tudsz 50-nel menni, gyorsforgalmikon 70-nel. Autóút, autópálya azzal is kb. kizárt, de munkába járni kiváló. Vagy csinálhatsz A2-t, ami kb. mindenkinek kielégíti a motoros igényeit, aki nem akar korlátlant csinálni. (Bár nekem személyes véleményem, hogy az A1 már nem rentábilis, amint el akarsz menni megyeszékhelyről másik megyeszékhelyre, A2-nél meg időzített bomba, mikor kattan be, hogy jó lenne a nagy A, tehát nem érdemes ezeket a köztes kategóriákat megcsinálni, képzés során úgyis ül az ember 125, 250 meg 500 köbcentis motoron is a rutinpályán, mielőtt levizsgázik a nagymotorral. A végén meg ott lesz a kezében, hogy bármilyen motort vezethet.)

2024. márc. 4. 13:39
 12/18 anonim ***** válasza:

[link]

ez nem tetszik, eleg magas massziv 3 loerö, de ha nyitottra csereled a cdi-t akkor csont nelkül futja a 65öt...

2024. márc. 4. 13:41
 13/18 A kérdező kommentje:
#9-es: Ez az egyik dolog ami eléggé disszonáns gondolatokat fogalmaz meg bennem. Amennyiben elégséges szintet sem üt meg az alkatrészellátás egy adott típusra az már baj lehet, ugyanakkor a Simsont is szereltem már eleget. Szóval olyan vagyok, aki foglalkozik a motorjával de most azt hiszem nem egy nap lesz idő a döntésre.
2024. márc. 4. 13:41
 14/18 anonim ***** válasza:
en meloba järäsra vettem evekkel ezelött egy kymcot, eddig 15 ezer esett bele gond nelkül, elötte a simsont, Rometet, Komärt ällandan henkölni kellett az ut szelen, de ez a robogoval megszünk. 5000kent olajcsere, 15000kent gumi csere es viszont lägytojäs... Mifelenk 2en is mehetünk az 50es robogoval ugyhogy ez win-win szitäcio nekünk...
2024. márc. 4. 13:45
 15/18 A kérdező kommentje:

#12-es

Neked esetleg van ilyen, vagy az ismeretségi körödben? Magyarországon esetleg forgalmazzák ezt? Amúgy teljesen rendben van, amint néztem.

2024. márc. 4. 13:49
 16/18 anonim ***** válasza:
Simsont folyton szerelni kellett 40 éve is, amióta csak kínai utángyártott alkatrész van, főleg. A robogó olyan szempontból jobb, hogy ha jót veszel, azzal nem kell annyit szopni. Csak cserébe nem is olyan élmény vezetni, bár ha csak A-ból B-be akarsz menni, kérdés, mennyire ragaszkodsz ahhoz, hogy motor legyen, ne robogó. Ha melóba járáshoz kell (elképzelni sem tudom, mire másra kéne, mert ha terepre kéne, könnyen találnál krosszmotort), akkor viszont nem értem, mi a baj a robogóval. Még biztonságosabb is, mint a motor, kényelmesebb is, tudnád, hányszor szidom a 600 köbcenti 100 lóerőt mert novemberben le kell tennem, a vespás rokon meg még januárban is azzal jár dolgozni, mert elfér rajta a kézvédő, takaró stb.
2024. márc. 4. 13:51
 17/18 anonim ***** válasza:
En az Oszträk Bajor hatäron lakom nemet oldalon, München környekeröl költöztem le falura. Amig Münchenben dolgoztam, minden nap egy Mash kereskedes mellett mentem el, kiprobältam a fifty-t meg az endurot is, de värosozni teljesen fölösleges vältos motort venni szerintem. Oda sokkal stresszmentesebb az automata.
2024. márc. 4. 15:52
 18/18 anonim ***** válasza:

[link]

[link]

Érdemesebb használtan venni egy megbízható darabot

2024. márc. 5. 17:40
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!