Robogóval van aki városon kívül is közlekedik?
# 1
akkor az lenéző szöveg hogy öngyilkosjelölt vagy mert robogóval városon kívülre merészkedsz, az túlzás ugye?
Milyen robogó? 400-as Burgman konkrétan két fővel túrára is jó.
Meg amúgy a múltkor volt a hír, szerelőm cserélt neki kereket, japán kalandor elrepült Olaszországba, bérelt egy 50-es Vespát, elindult nyugatra a tengerpart mentén, felment egészen a norvég fjordokig, aztán visszaindult Olaszországba a balti államokat, minket és a Balkánt érintve. Meg lehet csinálni.
Más kérdés, hogy ez nem az olyannak való, aki rövidnadrág-pólóban balf*szkodik bárminemű technikai tudás nélkül.
Lehet menni, de nagyon nem életbiztosítás. Párszor rádhozzák a frászt, és utána vagy más közlekedési módot választasz vagy megcsinálod nagymotorra a jogsit.
2x2 sávos úton járok a 30km-re lévő munkahelyemre, és minden héten akadt egy birka autós,aki úgy előzött meg, hogy nem ment volna ám át a másik sávba, de még a felezővonal mellé se húzódott. Szóval volt pár ilyesztő helyzet.
#7 Azért nagymotorral sokkal jobban feltudod venni a forgalom ritmusát városon kívül, hiszen nem 60-65-tel battyogsz az úton, pláne nem az út szélénél, hogy mindenki megelőzzön. Balra kanyarodás az 50-essel külön életveszély volt,nagyon kellett hátrafele nézni, hogy eljussak a kanyarodó sávba.
Én megcsináltam nagymotorra, és ugyanezen az úton , azért jóval kevesebben előznek meg, pláne nem ilyen mazsolák, akik előzéskor félnek bemenni a belső sávba.
Na, akkor tegyük már tisztába a fogalmakat!
Te mit értesz robogó alatt? Én a széles lábterű segédmotoros kerékpárt vagy motorkerékpárt. A 400 köbcentis Burgmant is robogónak hívom, nem motornak, de a Simson S51-et motornak, nem robogónak. Ahogy a Ford Transitot sem hívom autónak, hiába automotív (ahogy a nagyrobogó is motorkerékpár), hiába van négy kereke, és hiába vezetem B jogsival, mert az kisteher.
Akkor most eddigi válaszokban úgy kellett volna érteni, hogy nektek a robogó egyenlő a segédmotorral? Mert akkor valóban nem mindegy, hova megy vele az ember. Főleg, mert autóútra-autópályára fel sem hajthat, de igazából egy A1 kategóriával vezethető motorral sem merészkednék autópályára.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!