Kezdőoldal » Közlekedés » Autók, motorok » Négyévszakos gumi a leírt...

Négyévszakos gumi a leírt szempontok alapján?

Figyelt kérdés

Sajnos nehéz megoldanom a két szett tárolását, cseréjét évente kétszer. Családtagnál tárolom és egy ismerősnél tudom cserélni, akinek van kertje. Én lakásban lakom. Évekig gumisnál tároltam, de ő bezárt, másoknál meg horror tárolási árak vannak, megmondom őszintén sajnálok évente többtízezret erre költeni, azt inkább költöm az autóra. Soha nem gondoltam, hogy egyszer komolyabban elgondolkozom a négyévszakos gumin, mindig úgy gondoltam, hogy nem véletlenül van külön téli és nyári, de most fontolóra vettem. Olvasgattam itt a véleményeket, de hiányoltam sokaknál az autó kaliberét, a vezetési stílust.

Én évente kb. 15-20 000 km-t teszek meg az autóval, szinte csak városban (Budapest, Pest megye) ritkán autópályán. A4 B6-om van, 200 le körül, szeretek tempósan haladni, de nem idegbeteg módjára vezetek. Eddig mindig sikerült megválasztanom a megfelelő vezetési stílust időjáráshoz mérten, balesetmentesen. Az autómra igényes vagyok, mindig időben cseréltem a gumikat rajta, nem spóroltam a biztonságon soha. Mindenképpen márkás, jó minőségű négyévszakos gumiban gondolkozom. ABS, EPS van a kocsiban.

A leírtak alapján mit gondoltok, ideális választás lehet? Elsősorban olyanok véleménye érdekel, akiknek van is tapasztalata a témában. Kérem bevált márkát is írjatok.

febr. 27. 09:07
 1/4 anonim ***** válasza:
91%
Február van, és olyan idő, hogy robogóval járok. Miről beszélünk? Magyarországon lényegében megszűnt a tél. Teljesen jó a négyévszakos, sőt, néhány napot leszámítva igazából nyárival is lehetne menni egész évben. Márkát nem írok. Válassz egy közepes árú, ismertebb márkát, valószínűleg nem jársz rosszul.
febr. 27. 09:30
 2/4 anonim ***** válasza:
71%
Egész évbe jó a nyári. Nagy tél volt, mondjuk itt nem, de valahol biztos.
febr. 27. 09:32
 3/4 anonim ***** válasza:
87%
Erre a használatra tökéletes a 4 évszakos.
febr. 27. 10:10
 4/4 anonim ***** válasza:
77%

Persze, lehet hasznalni 4 evszakost, csak arra szamits, hogy marha gyorsan fog kopni ekkora futas teljesitmenynel.

En evente kb. 5 000 km-t megyek, inkabb nekem ajanlott ez a fajta abroncs.

Tempos vezeteshez nem ajanlott.

A gumi puhasagban a teli gumihoz kozelit, nyaron nagyobb lesz a fektavolsag.

Telen meg nem tapad annyira.

Zajos is.

https://www.youtube.com/watch?v=koCdS64cMac

márc. 2. 10:02

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!