Négyévszakos gumi a leírt szempontok alapján?
Sajnos nehéz megoldanom a két szett tárolását, cseréjét évente kétszer. Családtagnál tárolom és egy ismerősnél tudom cserélni, akinek van kertje. Én lakásban lakom. Évekig gumisnál tároltam, de ő bezárt, másoknál meg horror tárolási árak vannak, megmondom őszintén sajnálok évente többtízezret erre költeni, azt inkább költöm az autóra. Soha nem gondoltam, hogy egyszer komolyabban elgondolkozom a négyévszakos gumin, mindig úgy gondoltam, hogy nem véletlenül van külön téli és nyári, de most fontolóra vettem. Olvasgattam itt a véleményeket, de hiányoltam sokaknál az autó kaliberét, a vezetési stílust.
Én évente kb. 15-20 000 km-t teszek meg az autóval, szinte csak városban (Budapest, Pest megye) ritkán autópályán. A4 B6-om van, 200 le körül, szeretek tempósan haladni, de nem idegbeteg módjára vezetek. Eddig mindig sikerült megválasztanom a megfelelő vezetési stílust időjáráshoz mérten, balesetmentesen. Az autómra igényes vagyok, mindig időben cseréltem a gumikat rajta, nem spóroltam a biztonságon soha. Mindenképpen márkás, jó minőségű négyévszakos gumiban gondolkozom. ABS, EPS van a kocsiban.
A leírtak alapján mit gondoltok, ideális választás lehet? Elsősorban olyanok véleménye érdekel, akiknek van is tapasztalata a témában. Kérem bevált márkát is írjatok.
Persze, lehet hasznalni 4 evszakost, csak arra szamits, hogy marha gyorsan fog kopni ekkora futas teljesitmenynel.
En evente kb. 5 000 km-t megyek, inkabb nekem ajanlott ez a fajta abroncs.
Tempos vezeteshez nem ajanlott.
A gumi puhasagban a teli gumihoz kozelit, nyaron nagyobb lesz a fektavolsag.
Telen meg nem tapad annyira.
Zajos is.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!