Legelső generációs Porsche 356-osok lehettek itthon magánkézen akkoriban?
nem tudom miért, de ennek az autónak a formavilága mai napig lenyűgöz. 1948-tól '55-ig gyártották, tudom hogy elég kemény évek voltak ezek itthon. ennek ellenére érdekelne hogy szerinted lehetettek olyan dúsgazdagok akiknek a birtokában volt ez a járgány? hány darab szaladgálhatott belőle?
https://www.youtube.com/watch?v=Aun5EupG2a4
76 ezret gyártottak belőle, annyira nem lehetett drága, max több volt a szegény ember.
Ebből az első szériából (48-55) 7627-et.
1946-48 közt államosították a nagyvállalatokat, amik tulajdonosai valószínű vásárlónak minősültek volna. Ebben a légkörben szerintem nem valószínű, hogy sokan beruháztak volna ilyen drága autóra. (Kizárni persze semmit nem lehet.)
A "dúsgazdagok" vagy külföldre emigráltak, vagy meghúzták magukat, és próbálták rejtegetni a vagyonukat. Az újonnan hatalomra kerültek pedig még nem jutottak oda, hogy luxust akarjanak maguknak. Megtette egy lefoglalt használt autó is, a nélkülözések évei után. Aztán meg már simán börtön lett volna a jutalom egy új autóért, az '50-es években.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!