Kezdőoldal » Közlekedés » Autók, motorok » Szerintetek feladjam a jogosít...

Szerintetek feladjam a jogosítvány szerzést?

Figyelt kérdés

Eléggé hosszú lesz, ezért előre is bocsánat.

Mielőtt belekezdenék 24 éves nő vagyok. Tudom ez valakinek számítani fog a válasz adás közben.

A lényeg, hogy tavaly márciusban elkezdtem a jogsit.

Áprilisban meg is lett a KRESZ-en és az EÜ vizsgám is elsőre.

Kb július közepén tudtam elkezdeni a gyakorlati órákat.

Az első oktatóm szörnyű volt.

Nemcsak szerintem hanem még a jelenlegi oktatóm szerint is.

10 órát kidobtam úgymond az ablakon.

Aztán váltottam oktatót, aki sokkal jobb. Viszont a stressz nem múlt el. Ahogy közeledett az óra egyre inkább stresszeltem. Nem tudom, hogy miért. Mert nincs bennem úgymond félelem. Csak valamiért ideges vagyok, mint egy vizsga előtt.

A lényeg, hogy az oktatóm szerint nem a tudásommal van a baj. Hanem fejben kéne összerakjam a dolgokat.

3 sikertelen vizsgán túl vagyok.

1. Megtévesztő irányjelzés miatt buktam. Illetve több kis hibám volt.

2. Parkolásnál megállított az oktatóm, hogy túl közel vagyok az egyik autóhoz és szerinte nem álltam volna meg. Nem nyúlt bele, de megbuktam.

A vizsgabiztos szerint a forgalmi vezetésem hibátlan volt.

3. Majdnem végig vezettem, de zebránál nem vettem észre 1 gyalogost. Illetve az összes lehetséges hibát elkövettem.

Itt már nagyon ideges voltam.

Most 1 hónapja már nem vezettem. Úgy érzem, hogy besokaltam. Viszont nem szeretném annyiban hagyni.

Eléggé sok pénz benne van.

Na meg szeretnék is vezetni.

Mindenki azt mondja, hogy ne adjam fel és ne hagyjam, hogy el egyék a kedvem tőle.

Ti mit tennétek? Van valami módszer az idegesség ellen?

2024. febr. 22. 12:09
1 2 3
 11/27 anonim ***** válasza:
Na meg kognitív viselkedésterápia az, amit rövidtávon a pszichológusok is tudnak facilitálni, de otthon is található. Mi váltja ki belőlem az adott érzést? Miért? Milyen érzést lenne egészségesebb kiváltania? Hogyan gondolkodjak, hogy a megfelelő érzést váltsa ki az adott helyzet? (Gyakorlatilag a veszel három mély levegőt és megnyugszol módszere, csak kifinomultabban.)
2024. febr. 22. 15:20
 12/27 anonim ***** válasza:
*otthon is tanulható
2024. febr. 22. 15:20
 13/27 A kérdező kommentje:
Nagyon szépen köszönöm!
2024. febr. 22. 15:45
 14/27 A kérdező kommentje:

Tudom, ez furán hangzik.

De próbáltam úgymond pozitív gondolatokkal elnyomni ezt.

Viszont úgymond tudom, hogy mit kéne gondoljak, de nem azt érzem.

Érsd:a fizikai tünetek megvannak. Gyomorideg, szapora pulzus stb.

2024. febr. 22. 15:50
 15/27 A kérdező kommentje:
*értsd
2024. febr. 22. 15:51
 16/27 anonim ***** válasza:
De ez amúgy mindig megvolt? Tudom, én szerencsés vagyok, mert már az érettségimen sem izgultam, de 24 éves vagy, gondolnám már volt annyi állásinterjúd vagy annyi egyetemi vizsgád, hogy ezt ösztönösen kezeli az ember, nem?
2024. febr. 22. 16:02
 17/27 A kérdező kommentje:
Írhatok privátban?
2024. febr. 22. 16:13
 18/27 anonim ***** válasza:
Felőlem. :D
2024. febr. 22. 16:14
 19/27 anonim ***** válasza:
én 5.re mentem át :D
2024. febr. 27. 01:19
 20/27 anonim ***** válasza:
100%

Próbavizsgáztál az oktatóval? Tudod, amikor tulajdonképpen vizsgabiztos nélkül letoltok egy vizsgát, csak navigál és nem nyúl bele semmibe.

Na ha nem, azt csináljátok addig, amíg kétszer egymás után hibátlan nem lesz.

Utána mehetsz vizsgára, nem lesz miért izgulnod. Egy kis mázlival kifogsz egy olyan vizsgabiztost, aki beszélgetést kezdeményez, és akkor tényleg nem lesz rajtad stressz.

2024. febr. 27. 22:28
1 2 3

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!