Kezdőoldal » Közlekedés » Autók, motorok » Nem régiben vásároltam egy...

Nem régiben vásároltam egy Ford Focus kombi 2010 1.6tdci 90 le autot és hidegen ingadozik az alapjárat bemelegszik semmi baja tudna esetleg valaki segíteni hol keresem a hibát ?

Figyelt kérdés
2024. febr. 21. 16:38
 1/9 anonim ***** válasza:
A és Z között bárhol. Ezernyi oka lehet. Szerviz megmondja.
2024. febr. 21. 16:45
 2/9 A kérdező kommentje:
eddig motor cserét ajánlottak Budapesten
2024. febr. 21. 16:52
 3/9 anonim ***** válasza:
Hát az pont nem opció erre.
2024. febr. 21. 17:35
 4/9 A kérdező kommentje:
hát nem de azt mondták kevés a kompresszió de semmi elő jele nincs
2024. febr. 21. 18:50
 5/9 anonim ***** válasza:

Kifejezetten valószínűtlen, hogy kompresszió produkáljon ilyen jelenséget, de még ha így is van, az akkor is teljesen megállapíthatatlan, hogy motorcsere a megoldás. A kompresszióhiány magasan a legtöbb esetben hengerfejet jelent, gépműhely felújítja, viszlát. Ha nem hengerfej, akkor meg majdnem biztosan dugattyúgyűrű, ami szintén cserélhető.

Tehát egyrészt csak akkor lehet biztosan megmondani, hogy miért nincs kompresszió, ha leveszik a hengerfejet, másrészt pedig akármi is okozza, az felújítható. Ilyenre, főleg így hasraütésre, egyetlen értelmes ember sem ajánlana másik blokkot. Szóval ez vagy márkaszerviz lehetett, mert ők szórakoznak ilyenekkel, hogy rendes diagnosztika és felújítgatás helyett kiajánlanak egy komplett blokkot, vagy ha nem márkaszerviz, akkor meg jókora baleknak néznek téged.

2024. febr. 21. 19:08
 6/9 anonim ***** válasza:
Szerelőnél, normálisnál, nem aki látatlanban motort cserélne
2024. febr. 22. 07:12
 7/9 A kérdező kommentje:
lehetséges hogy igazad van baleknak gondolnak aki belemegy egy motor cseréber de én nem az az ember vagyok aki elhiszi ezt nekik de én úgy gondolom hogy dugattyúgyűrű javítással lehet megoldóik a probléma
2024. febr. 22. 18:39
 8/9 A kérdező kommentje:
nem megy a 3 henger
2024. febr. 23. 17:00
 9/9 anonim ***** válasza:
A hiba az hogy 1.6 tdci,szabadulj meg tőle minél hamarabb!Egy pénztemető!Cseréltem izzítógyertyát,porlasztót kifújó levegőcsöveket javítottam ugyanolyan mintha nem nyúltam volna hozzá,és nem totóból cserélgettem,rosszak voltak.Sose lesz jó mindig baj lesz ezzel a motorral.Sajnos nekem is ez van.Csomópénz elköltöttem rá.Több mint egy éve kínlódok ezzel a hibával.Szerencsére a másik autóm benzines,olyanúgy gyorsul,de legalább fűt is korommal sincs gond,és csak tankolásonként kell kicsit több pénzt kiadnom,dízel és benzines fogyasztás 32% különbség van (2liter/ 100km).Váratlan többszáz ezer forint kiadásra sokkal kevesebb az esély.Dízel autót mondjuk most vesz az ember,keveset fogyaszt,de ha kiderül hogy hamarosan 4 porlasztó befog halni,-300.000 ft és már is mínuszba vagy másfél év mire megtérül,ha 1300km/hó megy az ember.Én inkább azt ajánlom,hogy vegyél 1.6 szívó benzinest egyenlőre pár évig nyúzod, gyüjtőgetsz és egy fiatal benzinest veszel,azok keveset esznek.Tudom,nem ez volt a kérdés,te dőntésed,egyszerűbb tankolásonként többet fizetni mint egy váratlan több százezret főleg ha munkába jár az ember az autóval.
nov. 9. 21:01

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!