Az autóhasználat nagyságrendileg mekkora részben indokolt illetve luxus?
10es
Rengeteg ismerősöm elvan tökéletesen autó nélkül. És fillérekből fenntartható autó nem létezik, egy olcsó kisautót is ha rendesen karbantartasz, akkor évente többszázezres tétel, plusz a benzin. Persze, lehet vitatni, hogy akkor ennyit se engedjen meg magának az ember? Dehogyisnem.
9es voltam
"Rengeteg ismerősöm elvan tökéletesen autó nélkül"
És ez milyen szempontból fontos tény? Sok dologról el lehet mondani, hogy az egyik embernek van a másiknak nincsen de attól még nem feltétlenül lesz luxus.
"évente több százezres tétel, plusz a benzin"
Évente több százezer még mindig a filléres kategória, hiszen ahogy 10-es írta, ennyit bárki elkölt akinek van egy hobbija, vagy egyéb tevékenysége.
"Évente több százezer még mindig a filléres kategória" - Azért Magyarországon távolról sem.
Vannak esetek, amikor kell az autó, ezt elismerem, de sokan vannak, akik megoldhatnák az életüket autó nélkül úgy, hogy nem okozna ez nagyobb kényelmetlenséget, mégsem teszik. Pedig balesetvédelmi (kevesebb autó lenne az utakon), és környezetvédelmi szempontból (kevesebb autó pöfögné a gázokat) sem lenne rossz.
Csak hát itt is megy az önző és egoista felfogás (csak én, én, én, nekem legyen jó, minden és mindenki más le van tojva), ami nagyon szomorú.
“Évente több százezer még mindig a filléres kategória”
Aham, na oké, én kiszállok.
#13 "megoldhatnák az életüket autó nélkül úgy, hogy nem okozna ez nagyobb kényelmetlenséget"
Kérlek magyarázd már el nekem, hogy ezt mégis hogyan gondolod. Mi az, hogy nem okozna kényelmetlenséget? Mégis hogyan hagyhatja el ilyen kijelentés ember száját?
Tipikusan az az ember vagy, akinek nem futja autóra, ezért:
1. Elhiteti magával, hogy az autó rossz.
2. Elhiteti magával, hogy a tömegközlekedés mindenben jobb és semmiben sem rosszabb.
3. Elhiteti magával, hogy számára nem okoz gondot az, hogy az autó hiánya miatt be van zárva a városba és esélye sincs kiszakadni onnan.
Tudod ez a "ha a kacsa nem tud úszni, nem a víz a hülye" klasszikus esete. Te azt hiszed, hogy neked azért nincs autód, mert az autó luxus. Nem így van. Nem az autó luxus, hanem te vagy szegény. A kettő nem ugyanaz. Korábban azt írtam, hogy nem minden luxus, ami kényelem. Ehelyett most azt írom, hogy nem minden luxus, amit te nem bírsz megvenni. Nem te vagy a mérce, nem te vagy a mérvadó pont, nem tőled függ az élet és nem te határozod meg, hogy mi micsoda.
Kib*szott ironikus, hogy egoistának hívod az autósokat, miközben te vagy az, aki azt hiszi, hogy egyrészt jobb az autósoknál, másrészt hogy körülötte forog a világ. Szégyen, amit művelsz.
15: "Mi az, hogy nem okozna kényelmetlenséget?" - Senki nem írt ilyent, olvasd el újra.
Azokról írtam, akik nem vesztenének sokat azzal, ha tömegközlekednének, mégsem teszik. Például naponta autóznak oda, ahova busszal is mehetnének nem sokkal több idő alatt, 2 kifliért is kocsival mennek stb..
Ha kicsit is tovább látnál a saját kis életednél, belátnád, hogy igazam van.
#16 "Senki nem írt ilyent, olvasd el újra."
Most akkor senkinek hívod magadat?
"Azokról írtam, akik nem vesztenének sokat azzal, ha tömegközlekednének"
Budapest az egyetlen hely, ahol a tömegközlekedéssel nem lehet veszíteni sokat. De ott is csak a belváros. Mindenhol máshol az országban jelentős hátrány. Én vidéki vagyok, de relatív nagyobb város (megye 3. legnépesebb) és a 20km-re lévő megyeszékhelyre járok dolgozni. A távolság kicsi, buszok sűrűn járnak, hétköznap reggelente kb. 10 percenként, délután is 10-15 percenként. Budapesten kívül ez kb. a lehető legeslegjobb eset, ennél jobb aligha van. És még ebben a lehető legeslegjobb esetben is spórolok napi 4km gyaloglást, másfél órát (vagy többet), illetve megkímélem magam a nyomorgástól, az óbégató emberektől, a kényelmetlen ülésektől (vagy ácsorgástól), télen az állandó hidegtől (mivel sűrűn vannak megállók és folyton nyitogatják az ajtót), nyáron a dögrohasztó melegtől (mert 40 emberrel még a klíma sem bír el), a büdösről nem is beszélve.
Hangsúlyozom, mert nagyon fontos: EZ A LEGJOBB ESET! Gyerekként nekünk nem volt autónk csak egy rövid ideig, aztán 7 évig buszoztam iskola miatt, szóval hidd el hogy tudom nagyon jól, hogy milyen. Neked nincs autód, gondolom soha nem is volt, biztosan jogsid sincsen. Ennek folytán kettőnk közül csak én vagyok az, akinek mindkettővel van hosszútávú tapasztalata. Nem fogsz tudni meggyőzni, mert velem ellentétben neked halvány fogalmad sincsen arról, hogy mit nyújt az autózás, szóval ne akard nekem megmagyarázni, hogy nem jobb, mert nem tudod, nincs rálátásod, teljesen jelentéktelen a véleményed, egy fillért sem ér, mert ALAPTALAN!
És még egy nagyon fontos dolog: amit fentebb írtam, az kizárólag egy átlagos nap. Az autó nem csak azért van és nem csak azért jó, hogy munkába járnak, meg "két kifliért". Ha két kifliért is kocsival megyek, az azért van, mert útba esik a bolt. Ugye busszal ez is sokkal nagyobb kiesés, mert sétálgatni kell megállótól, meg vissza megállóig, autóval meg ott megyek el mellette, fél perc bekanyarodni. De általában nem is csak két kiflit vesz az ember: két telepakolt nagyszatyorral, 20 kilóval a kézben, buszozzál te, Mr. Tökjóatömegközlekedés. Na és bármi más? Édesanyám épp most fekszik otthon, mert sérülés érte, lábra sem bír állni jóformán, ha nem lenne autóm, sehogy sem tudna eljutni az orvosig röntgenre, kötözésre, stb. És ha kirándulni akarok menni? Ezt már múltkor egy hasonló idióta miatt pontosan megnéztem: a Mátrában a kedvenc helyemre, reggel 6 órás indulással délután 2-re érnék oda busszal és 3-kor indul visszafelé az utolsó és este 10-re érnék haza. Autóval volt már, hogy délelőtt 10-kor találtam ki, hogy felmegyek. Felöltöztem, bepattantam, délre ott voltam. Elvertem egy kis időt, túráztam egy jót, kikapcsolódtam, 6-ra otthon is voltam. De te ezt te nem érted, mert egy begyepesedett, megszomorodott panelproli vagy, számodra a kikapcsolódás azt jelenti, hogy az emberekkel teli büdös utcák helyett kimész az emberekkel teli büdös 10 négyzetméteres parkba és leülsz 10 percre a padra. Maximum!
És te beszélsz nekem arról, hogy lássak tovább a "saját kis életemnél"? Kérem, kettőnk közül ismét csak rám igaz, hogy van életem. Hála az autónak!
Ha kicsit is tovább látnál a saját kis életednél, belátnád, hogy igazam van.
#18 Jaj nem kell itt az ilyen ócska szarság. De amúgy igen, baromi jó volt az autó akkor is, mikor 40km-ről hoztam haza bútort. Buszra kellett volna feltennem a 2m*1.5m-es, 35 kilós dobozt? Vagy fizethettem volna 10 ezret 2 napos kiszállításért, nyilván az szerinted sokkal jobb opció.
Ebből a válaszodból nyilvánvaló, hogy képtelen vagy megcáfolni azokat, amiket írtam. A legjobb az lenne, ha csendben maradnál, mert innentől minden hasonló megnyilvánulással csak egyre nagyobb bohócot csinálsz magadból. Bár ha neked a cirkusz az életcélod, akkor hajrá!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!