Átmennétek Ausztriába nyári gumival?
Figyelt kérdés
Ausztriában április 15-ig kötelező a téli gumi. 13—án mennék Bécsbe és másnap jönnék haza. Mindenképp fent legyen a téli gumi? Határon ellenőrzik? Tudom, ha meglátja a rendőr azonnal büntetés. Március közepe táján már felraknám a nyárit.2024. febr. 20. 16:45
1/10 anonim válasza:
Ha ilyen tavaszias az idő és nem mész a hegyekbe, akkor nyugodtan mehetsz.
Csak télies útviszonyok esetén kötelező.
2/10 grafno válasza:
Senki nem nézi milyen gumival mész. Ha baleset lenne akkor előfordulhat, hogy a biztosító nem fizet es neked kell mindent állni.
3/10 anonim válasza:
Én nem. Nézd meg, mekkora a büntetési tétel, te sem mész télivel.
4/10 anonim válasza:
Nem tudom ki pontozta le #1-est, de igaza van. Csak télies időjárási viszonyok esetén kötelező.
"Pkw und Lkw mit einem höchstzulässigen Gesamtgewicht bis zu 3,5 t dürfen während des Zeitraumes 1. November bis 15. April bei winterlichen Fahrbahnverhältnissen wie insbesondere Schneefahrbahn, Schneematsch oder Eis nur dann in Betrieb genommen werden, wenn an allen Rädern Winterreifen angebracht sind"
5/10 anonim válasza:
"Die Winterreifenpflicht gilt für Pkw und Lkw bis 3,5 t nur bei winterlichen Fahrbahnverhältnissen und nur dann, wenn auch gefahren wird."
6/10 anonim válasza:
Igen, most még jobb is a nyári.
7/10 anonim válasza:
0 fok volt ma reggel Ausztriában, 1 órára a határtól, ha ez neked nem télies, akkor menj nyári gumival.
8/10 anonim válasza:
7es
Húú, hát nagyon ijesztő az a nulla fok :))
9/10 anonim válasza:
Ha száraz az út, akkor az nem télies.
Télies az az, ha havas, jeges, latyakos az útburkolat.
10/10 anonim válasza:
Engem a bírság rettent el, igaz, én naponta járok.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!