Kezdőoldal » Közlekedés » Autók, motorok » Egy 15 éves Suzuki SX4-t (1,6...

Egy 15 éves Suzuki SX4-t (1,6 benzines, 130e km, GLX) érdemes eladni és inkább egy vadiúj autót venni helyette?

Figyelt kérdés
Dilemmában vagyok mert lenne pénzem új, null-kilométeres autóra, de az öreg Suzuki tulajdonképpen nem igazán ad okot rá hogy lecseréljem, egyelőre csak a szokásos szervizekre kell költenem+ akku, gumik, ilyesmik x évente. Közeli melóba járok vele naponta és hétvégi kirándulásokra, plusz évente 1-2x külföldre. Ha lecserélném, csakis valami megbízható hagyományos benzinesre, semmi turbós vagy hibrid nem jöhetne szóba, extrákból is bőven elég annyi ami a GLX felszereltséggel járt anno.

2024. febr. 18. 19:46
1 2
 11/12 anonim ***** válasza:
Ebben a fogyasztói társadalomban beültetik az ember fülébe a "bogarat", hogy mindig az újabbat és újabbat kell megvenni, mert az mennyivel jobb, csak közben a minőség, tartósság meg csúszik lefelé, mert a gyártónak csak a profit számít, és egyre silányabb minőséget gyártanak. A múltkor pl egy Mercedest teszteltek, és tele volt műanyaggal, nyikorgott menet közben a műszerfal stb. Folyton azt olvasni,hogy az uj autókkal több a probléma mint egy 10+ évessel, ilyen alapon szerintem nincs értelme lecserélni a mostanit.
2024. febr. 19. 06:38
 12/12 A kérdező kommentje:

Köszi, ebben lehet valami, de kb 10+ éve volt olyan hogy cégnél beültem egy Hyundai csereautóba amiben 1.4-es benzines szívómotor volt (asszem euro5-ös) és mikor mondtam a flottásnak hogy mocsok lustán gyorsul, akkor csak széttárta a kezét hogy az emissziós normák miatt van és ne is hasonlítsam a céges turbódízel Skodákhoz :)

-------

Ez mondjuk már 20-25 éve is így volt, csak akkoriban ha vettél egy új Focus/Astra/Octavia kategóriájú autót (nem az alapverziót), akkor tényleg minőségi ugrásnak érezted az ABS, klíma, tolatóradar és más hasznos extrák miatt, amik korábban luxusnak számítottak. Jelenleg viszont úgy érzem hogy egyre több és több érzékelőt zsúfolnak bele a kocsikba, amiknek vagy hasznát veszed vagy nem. Aztán ha megnézel a Youtube-on egy napi összeállítást a hülyesofőrökről, akkor azt látod hogy nem használják még a tükröt vagy az irányjelzőt sem, a telefon meg a kezükben van és úgy beszélgetnek...

2024. febr. 19. 10:20
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!