Új autó átvétel miért tart hetekig?
Teszt vagy szalon autó?
Mert azoknak van kötelező tartási ideje, lehet abból van pár nap hátra. Magát az autót, átadható álapotba hozni (papírmunka, mosás, takaritás) 1-2 nap alatt is megoldható általában.
Az, hogy vissza lehet-e kérni a pénzt arról az aláírt papirok függvényében van lehetőség, mert ha ott van "foglaló" meg "teljesítési határidő" akkor az nem jár vissza. Meg egy aláírt szerződésből sem egyszerű kifarolni.
#9, készleten lévő autón 3 hónapot ültek?! :O Az szép!
Egyedi rendelésnél nyilván van időigénye a legyártásnak, leszállításnak. Az evidens, hogy nem két nap. Még 2018-ban rendeltem új autót. 2 hónap alatt már a kereskedésben volt, a vállalási határidő előtt. Igaz, volt egy olyan apróbetűs rész a szerződésben, hogy a vállalási határidő indoklás nélkül akár 6 hónappal is hosszabbodhat. És ekkor még nem is volt Covid!
Ahogy a kérdező másik kérdésére is már írtam, az ügyintézésnek van időigénye. A szervizben nem fognak minden előjegyzett időpontos ügyfélt félredobni, lemondani, csak mert beesett az utcáról egy autó eladás és SOS-ben azonnal műszakiztatni kellene.
Az ocsmányirodába se fognak óránként futosgálni, csak mert te most akarod, hogy a nevedre kerüljön. Általában úgy szokott működni, hogy összegyűjtik az ügyeket, például egy heti intézni valót és mondjuk pénteken battyognak el vele a kormányablakba. A kedvedért az értékesőt nem fogja magát azonnal autóba vágni és bezárni a boltot. Azért ez szerintem belátható, hogy nem is várható el. Azt az egy-másfél hetet simán ki lehet várni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!