Adott egy motorom. Két irányba szeretnék haladni vele (két irányba sebességváltóval) hogyan lehetne ezt kivitelezni? Tehát hátramenetben nem a váltó hátramenetét szeretném használni, hanem haladni szeretnék üzemszerűen, tartósan.
Szerintem ezt házilag sehogy. Én betennék egy kapcsolható fogaskerekes fordítást a kuplung és a váltó közé, ehhez sok mindent át kell alakítani.
2024. febr. 15. 22:56
3/11 anonim válasza:
Ha mérnök lennél, nem kérdeznél ilyeneket, így hogy nem vagy az, így inkább hanyagold.
2024. febr. 15. 23:02
4/11 anonim válasza:
Elég megoldani a kipufog, robban, sürít, szív sorrend lehetővé tétele egy csappal.
2024. febr. 15. 23:16
5/11 krwkco válasza:
"Adott egy motorom. Két irányba szeretnék haladni vele (két irányba sebességváltóval) hogyan lehetne ezt kivitelezni?"
Egyes kétütemű motorokat hátrafele is be lehet tolni.
2024. febr. 15. 23:55
6/11 krwkco válasza:
Mármint úgy, hogy a sebváltó előremeneti fokozatban van, de hátrafele tolod. Akkor fordított irányban fog a motor motorja járni.
2024. febr. 15. 23:57
7/11 anonim válasza:
Tegyél rá egy bontott UAZ váltót.
2024. febr. 16. 07:31
8/11 anonim válasza:
Anno egy MZ Trophy-t túl nagy előgyújtással sikerült fordítva berúgni. Azzal simán lehetett volna hátrafele folyamatosan haladni.
2024. febr. 16. 08:29
9/11 anonim válasza:
A motor forgásirány váltásához a vezérlést át kell alakítani fogaskerekesre. Ideig-óráig úgy ahogy működni fog a szíjas vagy láncos is, de sosem lesz pontos ha a feszítő meg vezető oldal felcserélődik. Az olajpumpa meg a szervószivattyú (ha szíjas) is kérdéses, az adodtt geometriát fordítva forgatva biztos hogy nem tudják felépíteni a szükséges nyomást. Vízpumpa dettó, ha fogasszíjas, főleg ha vezetőgörgő feladatot is ellát.
Azaz a komplett motort át kéne alakítani, szerintem ez a nehezebb megoldás bármi féle forgásirányváltás esetén. Én biztos hogy a motor és a váltó között oldanám meg.
2024. febr. 16. 09:11
10/11 anonim válasza:
Vagy a motor forgásirányát változtatod meg, vagy a hajtásba raksz egy fordítást. Nyilván egyik sem életszerű
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik. Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!