Milyen autót érdemes megvenni rohangálósnak városban?
Sziasztok!
Elvesztem a rengetegben segítsetek!
Fő szempont, hogy olyan autót keresek, ami magasabb az átlagosnál (pl.: egy opel corsánál), de nem hosszabb, hogy könnyebben parkoljak :D
A másik szempont, hogy ne papírautó legyen, persze tudom, hogy minden kisautó biztonsága kisebb, mint egy nagyobbnak. Bölcsibe járósnak kell és városba rohangálósnak. Autópályára néha azért felmennék, de rövidebb szakaszon, mert ez második autó lenne a családban.
Vannak negatív közlekedési élményeim sajnos 16 éve van jogsim, de közel 7 éve nem vezettem autót, mert nem tudtam rá venni magam, viszont agglomerációba költöztünk pár éve és nagyon kellene, hogy újra elkezdjek vezetni. Az magasabb autókban meg van a biztonságérzetem. Kicsit az is fontos volna, hogy legalább 1,2-es benzines legyen, de amiket megnéztem eddig volt közte 1,1-es is. Félek a kisebb motor teljesítménytől, mert 10 évvel ezelőtt Renault Grand Scenicem 2.0 Tdi-m volt (azért oda léptem neki ment, sajnos rossz vétel volt innen a negatív élmények nem részletezném). Nekünk most egy Ford Mondeonk van, amit nem vezetek, mert nekem hosszú.
Amiket eddig megnéztem: Wagon R, Ignis, Toyota Yaris (ez tetszene magasságban közepes, de a motor 1.0 amiket találok, szóba került a Panda, újabb Suzuki swift, a Spark,a Ford Fusion (ami mar kissé hosszú nekem) a Ford Fiesta (ami talán meg alacsony), az Opel Agila, Toyota I10, Toyota Atos, Kia Pikanto stb. hasonló paraméterű autó.
De dönteni nem tudok milyen irányba menjek, hiszen a fekete leves, hogy maximum 800.000 - 1 milla között keresgélek, szóval 15-20 éves autók és többségében 8-10 eddigi tulajdonosokkal árulják, mert lekérdeztem az előéletüket nagyjából:(
Amit eddig kizártnak tekintek, hiába a legmagasabb ezek közül a Suzuki WagonR, Ignis, féltem a gyereket benne.
Segítsetek véleményekkel!
9
1. Szerintem nagyon.
2. Apám szerint egy autót sem karambolra terveznek.
3. Nagyok a belső terei, kívülről nézve el sem hinnéd, hatalmas lábterek hátul is - szóval például a skoda fabia-nál (azt használtam sokáig előtte) sokkal biztonságosabb, mondhatni fényévekkel. Abban csak a sofőrnek volt légpárnája - az is szétbarmolta a homlokomat, mert a kormány közepéről röpült felém a szép, nagy, fém skoda embléma is, amikor kinyílt.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!