Ha már látom a 70es táblát felgyorsíthatok 70re?
Sziasztok a Lágymányosi (Rákóczi) híd pesti felhajtójánál, ahol van a praktiker majdnem. Ott ki van helyezve egy 70 es tábla, de én már a tábla előtt felgyorsítottam 70-75re.
Számíthatok büntetésre? Vagy ott nem is mérnek?
Ha még nem értem oda a vécéhez, de már látom a vécé kagylót, akkor már beszarhatok?
Na kb. ennyi értelme van ennek a kérdésnek. Ilyen emberek vezetnek autót...
Ott még akkor is letolnak, ha 100-al mész.
A tábláig 50-el mehetsz max, a gyakorlatban mindenki leszarja
#1 Nem, de azért nem főbenjáró bűn, hogy amikor már látom a vécékagylót, fingok egy nagyot. :D
Kérdező, ha mértek, akkor vagy megszívtad, vagy nem. Ha nem mértek, akkor meg mindegy.
Amikor kezdő vezető voltam én is akkor kezdtem gyorsítani, amikortól engedélyezték a táblák. Vagy például, amikor már elhagytam egy falut, és újra 90-el lehetett menni. Viszont sokszor kerültem veszélyes helyzetbe, ledudáltak, hirtelen balról előztek, pedig jöttek szemben.
Az én vélemény szerint a gyakorlat az, hogy a tábla előtt már elkezdhetsz gyorsítani, mert a forgalomban részt vevők 90%-a szintén így jár el, és így kevésbé akadályozod a forgalmat. Viszont KRESZ szerint ez nyilván szabálytalan, és bűntetés jár, de én az elmúlt 20 évben nem kaptam ezért bűntetést, ilyen helyeken nem szoktak mérni. (Jellemzően inkább egy tábla után mérnek, hiszen sokan ott is akkor kezdenek el lassítani, holott mire eléred az 50-es táblát már nem mehetsz 70-el.)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!