Minden prémium autó csak egy "átcímkézett átlagautó"?
Bármilyen prémium autóról van kérdés, mindig van egy olyan hozzászólás, hogy "az csak egy átcímkézett Toyota", "az csak egy túlárazott Volkswagen", stb.
Ez azt az érzést kelti, hogy ezeket nem is éri meg megvenni, mert nem jobbak, mint az átlagmárkák. Vagy ez nem igaz?
Van olyan prémium, ami valóban jó és nem csak valaminek a megdrágított változata?
Köszönöm!
Én sosem tudom, mit hívtok prémiumnak... De tény, hogy van az a Merci, aminek olyan a futóműve, hogy meg sem érzed 170-nel azt az enyhén ívelő utat, amit egy "normális" japán autóval azért már nem 130-cal veszel be autópályán.
Meg vannak a kényelmi funkciók. Motoroknál a BMW egyértelműen hozza a minőséget - csak legyen is pénzed megfizetni és főképp fenntartani.
Persze normális, napi, közúti használatra szerintem a "prémium" nem ad annyi pluszt, mint amennyivel drágább, főleg amennyivel drágább a hosszútávú fenntartása. De ez személyes vélemény. Abból meg szerintem már kinőtt a társadalom értelmesebbik fele, hogy státuszszimbólum legyen egy autó vagy egy motor.
Ezeket főleg azokra a típusokra mondják amik prémium márkán belül nem a felső kategóriába tartoznak.
pl audi ellen szokták felhozni a vw passat,arteon,vagy skoda superb modelleket mint olcsóbb verzió azonban max A5-ig lehet ezeket vetélytársnak mondani egy 6-os 7-es vagy 8-as audinak már ezek nem vetélytársai pláne nem az S-eseknek. Ugyan ezt el lehet mondani BMW esetében is vagy merciknél.
Nem nagyon van Maserati olcsósított verzió.
De amúgy egy palota és egy gettóban a sufni is ugyanabból a téglából épül.
A lexust is a toyota mérnökei tervezik, de kb itt megállt a hasonlóság
Nekem priusom (2011) van, haveromnak lexus ct200h-ja (2012).
Hasonló évjárat stb.
Azon kívül, hogyha az enyémben tönkremegy a kijelző akkor kiírja hogy lexus, semmi hasonlóság nincs, pedig a két kocsi "ugyanazt tudja"
Olyan szinten játék kategória mellette a prius (ami amúgy a toyota nem suv autóinak a csúcsa), hogy az valami vicc. Olyan a futóműve, hogy elalszol benne, ha leállítod a kocsit akkor elviszi tőled a kormányt stb.
Pedig a motor ugyanaz benne, az alkatrésze egy jó része is hasonló. De ami nem, az nagyon nem
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!