Kezdőoldal » Közlekedés » Autók, motorok » Valaki áttért innen olyan...

Valaki áttért innen olyan vezetési stílusra, hogy automatás autóban bal lábbal fékez, jobb lábbal gázt ad?

Figyelt kérdés
2024. febr. 11. 22:28
1 2
 11/16 anonim ***** válasza:
100%

Akinek csak egy lába - vagy egy használható lába - van és az történetesen a bal, az pl. mindenre azt használja. A fékezésre is.

A pedálhasználat egyébként megszokás dolga, mint sok egyéb.

Pl a fordított váltófokozat kiosztás, a jobb kormány, a kézigáz, stb.

2024. febr. 12. 08:35
 12/16 anonim ***** válasza:

Egyszer próbáltam bal lábbal fékezni, nagyon sután kezeli a kuplunghoz szokott láb a féket. Óvatosan is csak erős és kontrollálatlan fékezést tudtam elérni.

Ha te elkezdesz bal lábbal fékezni tudatosan akkor egy veszélyhelyzetben esélyes, hogy mindkét lábbal a fékre ugrasz; lelököd a ballal a jobb lábad a fékről és belerongyolsz az előtted lévőbe.

2024. febr. 12. 09:33
 13/16 anonim ***** válasza:
Átlag ember számára simán csak felesleges és ha nincs hozzászokva akkor veszélyes is lehet. Nyilván az F1-es versenyzők másabb kategória, közúton nincsen szükség ezredmásodperces hatásfokra.
2024. febr. 12. 10:51
 14/16 Hovarju ***** válasza:

Én ismerek olyan embert, aki így vezet kb.50 éve.

Igaz, mozgássérült. Ő így tanult meg vezetni, ezért persze csak automatát vezethet (mást egyéb okból nem is tudna) Teljesen normálisan, balesetmentesen vezet.

Szóval nem ördögtől való a dolog, meg lehet tanulni így is.

Ennek ellenére én nem próbálnám ki.

2024. febr. 12. 15:03
 15/16 A kérdező kommentje:
Közúttól elzárt uton majd még egyszer kipróbálom
2024. febr. 12. 15:16
 16/16 anonim ***** válasza:

Csak arra az erőre figyelj amivel rálépsz, mert ha megszokott módon teszed akkor lefejeled a kormányt szóval óvatosan..

a 3 pedáloson is van néha hogy belefékezek ballal, van az a szitu.. nem nagy kaland.. :)

2024. febr. 13. 12:05
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!