Valaki áttért innen olyan vezetési stílusra, hogy automatás autóban bal lábbal fékez, jobb lábbal gázt ad?
Akinek csak egy lába - vagy egy használható lába - van és az történetesen a bal, az pl. mindenre azt használja. A fékezésre is.
A pedálhasználat egyébként megszokás dolga, mint sok egyéb.
Pl a fordított váltófokozat kiosztás, a jobb kormány, a kézigáz, stb.
Egyszer próbáltam bal lábbal fékezni, nagyon sután kezeli a kuplunghoz szokott láb a féket. Óvatosan is csak erős és kontrollálatlan fékezést tudtam elérni.
Ha te elkezdesz bal lábbal fékezni tudatosan akkor egy veszélyhelyzetben esélyes, hogy mindkét lábbal a fékre ugrasz; lelököd a ballal a jobb lábad a fékről és belerongyolsz az előtted lévőbe.
Én ismerek olyan embert, aki így vezet kb.50 éve.
Igaz, mozgássérült. Ő így tanult meg vezetni, ezért persze csak automatát vezethet (mást egyéb okból nem is tudna) Teljesen normálisan, balesetmentesen vezet.
Szóval nem ördögtől való a dolog, meg lehet tanulni így is.
Ennek ellenére én nem próbálnám ki.
Csak arra az erőre figyelj amivel rálépsz, mert ha megszokott módon teszed akkor lefejeled a kormányt szóval óvatosan..
a 3 pedáloson is van néha hogy belefékezek ballal, van az a szitu.. nem nagy kaland.. :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!