Kezdőoldal » Közlekedés » Autók, motorok » Valaki áttért innen olyan...

Valaki áttért innen olyan vezetési stílusra, hogy automatás autóban bal lábbal fékez, jobb lábbal gázt ad?

Figyelt kérdés
2024. febr. 11. 22:28
1 2
 1/16 anonim ***** válasza:
34%

Alapból bal oldalon van a fékpedál(kézi esetén középen), jobb oldalon meg a gáz.

Hogy csinálhatja valaki ellentétes lábbal? Lehetetlen, de minimum veszélyes.

2024. febr. 11. 22:50
 2/16 anonim ***** válasza:
90%
#1 Szerintem arra gondolt, hogy az egy(jobb)lábas technikáról áttért-e a kétlábasra valaki.
2024. febr. 11. 22:55
 3/16 anonim ***** válasza:
77%

Életveszélyes a kétlábas...miért jó?

harminc éve vezetek automatát, de még nem jutott eszembe áttérni erre a stílusra

2024. febr. 11. 23:36
 4/16 A kérdező kommentje:

1-es: ezt irtam én is, mi a gond??? Be vagy már állva?

3-as: miért életveszélyes? Jobban lehet adagolni.

Egy problémát látok, mégpedig azt, hogy nem vagy megtámasztva.

2024. febr. 12. 01:29
 5/16 anonim ***** válasza:
100%
#4 Dehogy fogod jobban adagolni. Főleg, ha vezettél automatát, a bal lábad arra van ráállva, hogy benyomni erőből tövig, felengedéskor adagolod. Nem fogod ugyanolyan könnyen befele nyomáskor megtalálni a fogáspontot. Féket meg mindkét irányba finoman kéne üzemeltetni.
2024. febr. 12. 04:49
 6/16 anonim ***** válasza:
100%

*ha vezettél manuálisat

hajnaltájt mindig elírok valamit

2024. febr. 12. 04:49
 7/16 A kérdező kommentje:
Tudom, de nem azt mondtam, hogy kapásból menni fog, egyszer kipróbáltam elzárt úton, nagyon szar volt bal lábbal fékezni, rángatott meg minden, de meg lehet szokni biztosan. F1-ben is bal lábbal fékzenek.
2024. febr. 12. 04:54
 8/16 anonim ***** válasza:

#7 Na de ők azért, mert ők közben a gázt is nyomják. Közúti használatban el tudod képzelni, hogy egyszerre van szükséged a gázra és a fékre is? :)

Illetve úgy vezetsz közúton, hogy megérné nagyon-nagyon sokat gyakorolni ezt a készséget (mert bizony nagyon sokat kéne gyakorolni közúttól elzárva ahhoz, hogy véletlenül se cseszd el élesben, esetleg vészhelyzetben, amikor amúgy is nehéz észnél lenni), amiért cserébe néha kapsz pár tizedmásodpercet?

A verseny nagyon más téma. Motorkerékpárok sem véletlenül úgy vannak kialakítva, hogy a hátsó féket tudod nyomni gázkezelés közben, de helyes technikával esélyed sincs az első fékhez nyúlni úgy, hogy nem engedted el a gázt. Egyszerűen nem arra való. A fék nem arra való, hogy a gázzal együtt nyomd. Akár manuáis, akár automata autót vezetsz.

2024. febr. 12. 05:09
 9/16 anonim ***** válasza:
Nem,de nem is ajánlom,mert veszélyes,nem biztonságos.Persze mivel nincs tiltva,mindenki úgy vezet,ahogy akar,csak a saját felelősségére,másokat ne veszélyestesse!Ha baleset van ugyse fog kiderülni,hogy melyik lábbal mit nyomkodott.
2024. febr. 12. 06:05
 10/16 anonim ***** válasza:
56%
Az hülye és életveszélyes aki bal lábbal akar fékezni!!!
2024. febr. 12. 06:23
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!