Vélemények erről az autóról? Típushibák?
2017-2019 közötti Audi A3 sedan, 1.5 TFSI (150 LE), 7 fokozatú DSG váltóval. Nagyon tetszik ez az autó, árban is korrekt szerintem audihoz képest, MQB platformos, gondolom a szervizelése se lehet horror. Az a kérdésem, hogy van-e valami ismert típushibája ennek az 1.5 TFSI-nek (TSI Evo audi változata talán) vagy a 7 fokozatú DSG-nek. Megéri ilyen autót venni, vagy beteges nagyon?
ui: légyszi ne menjen el egy olyan irányba a beszélgetés, hogy minek nekem audi, meg hülyeség, meg ugyanaz, mint a golf.
Majd ha elérte a 400 ezret, lehet nyilatkozni.
De valószínű ezek is 250-300 körül már újrahasznosított söröskupakok lesznek.
A motor jó. Az 1.4-nél kicsit lomhábban indul meg alacsony fordulaton. Vízpumpa szivárgás előfordulhat, és viszonylag drága a cseréje. Nekem valószínűleg pont ez lesz most, 75k futásnál. A DADA motorok hidegen kicsit tudnak rángatni, és indítás után pár másodpercig ótvar hangot adnak, mert zörög a turbo wastegate rudazata. A DSG-vel lehetnek gondok, inkább 200k km körül, tipikusan mechatronika egység csere.
Szerintem a modern autók közül kifejezetten a jobbak közül valók. Az előző TSI-ket is mindenki temette, aztán meg az 1.0 is kimegy a világból. Pont a napokban tette fel valaki a FB csoportban, hogy félmillió km felett futott már, és semmi baja.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!