Bmw e36 kardán tengely ráz mi lehet a hiba?
Már vagy három szerelőnél volt az autó mindegyik más-más alkatrészeket cserélt ki rajta
Felfüggesztő csapágy, kardán kereszt, diffi felújítva, hardy tárcsa kicserélve… amikor 3. sebességbe váltok onnan kezd el rázni…
Eredetileg a kardánt is egyensúlyozzák, hasonlóan a kerekekhez.
Lehet meghajlott vagy ha volt ráhegesztve ellensúly, az is leeshetett.
Azt sajnos nem tudom hogyan kell ki fülelni. 1,2 sebességbe még semmi probléma nincs. 3.-ba váltás után kezd el rázni. Negyedikbe már egy kicsit enyhébben ráz… amit biztosra tudok hogy ki lett cserélve mert van róla számla
Váltó szimmering (kihajtásnál)
Kardán hardy tárcsa
Középkardán függesztő gumi (+benne van a csapágy is azt én vettem meg gyári alkatrész)
Kardán kereszt
Diffi felújítás
Váltó olaj
Egyensújozva nem tudom hogy volt-e
Érdekes, nálam ugyanez csak annyi különbséggel, hogy közepes gázzal vagy erősebb gázadáskor 2.5-3 ezer körüli fordulatszámnál berázkódik érezhetően hátul.. már kb. 3-4x volt cserélve hardy tárcsa meg legutóbb váltótartó bak is de hiába, fél év aztán ismét kuka…. nem tudom miért csinálja ezt pedig direkt szépen megyek vele (vigyázok rá) néha persze meglépem neki 3 ezertől pályán de attól még nem kéne, hogy ilyen hamar szétmenjen..
Szintén 20i e36.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!