Eladhatom-e így az autómat?
Sajnos összetört az autóm, és többe kerül a javítás mint a jelenlegi értéke, de találtam rá vevőt, akit így is megvásárolná.
A hivatalos eladáshoz viszont szükséges lenne a forgalmi, de az intézkedéskor elvették, azzal az indokkal hogy a jármű közúti közlekedésre alkalmatlan.
Kérdésem:
azzal az elismervénnyel amit a helyszínelő rendőrtől átvettem, eladhatom-e az autót?
Természetesen hivatalos adásvételivel történne, a többi feltétel: rendszámok, kulcsok, törzskönyv, minden rendben.
Tehát a eladáskor pótolhatja-e a forgalmit a hatósági elismervény?
Köszönöm.
Okmányiroda.
Kérdezd meg ott.
Hivatalos választ fogsz kapni
ott gondolom bontási igazolással lett kivonva
A kérdező esetében viszont az autó a baleset miatt hivatalból már kivonásra került hivatalból, mert a balesetben műszakilag alkalmatlanná vált. És az a kérdése, hogy így eladhatja-e valakinek, hogy a helyszínen elvették a forgalmit, de az autó összes többi okmánya megvan.
#12 köszönöm a magyarázatot, így gondoltam.
Érdekes, néhányan -köztük te is- értettétek a kérdés lényegét, más viszont csupán kötözködni képes.
"A hivatalos eladáshoz viszont szükséges lenne a forgalmi, de az intézkedéskor elvették, azzal az indokkal hogy a jármű közúti közlekedésre alkalmatlan."
Ezt nagyon furcsállom, mert 3 éve én is összetörtem a magamét totálkárosra, ki is jöttek a rendőrök, de tőlem ugyan nem vették el a forgalmi engedélyt.
A rendőr nem autószerelő, hogy ránézésre megállapíthatná, javítható-e az autó.
#16 Szerintem nem is az a kérdés ilyen esetekben, hogy javítható-e, hanem hogy fennáll-e a veszélye, hogy esetleg egy szakszerűtlenül javított autóval tovább közlekedik-e a baleset után a tulaja.
Nyilván ahol egyértelmű a műszaki totálkár kérdése pl. szétvágták a tűzoltók, vagy mozgásképtelenné vált pl. kiszakadt a futómű, ott nincs értelme kivonatni a rendőrnek a helyszínen, hiszen evidens, hogy használhatatlan.
Feltételezem inkább az olyan eseteknél van szó helyszíni kivonásról, amikor szerkezeti károsodás veszélye áll fenn, de maga az autó még mozgóképesnek látszik. (Pl. bentebb csúszott a motor és benyomta a tűzfalat)
De az is lehet, hogy szimplán csak rendőrtől függ, hogy foglalkozik-e ezzel a helyszínen, vagy sem...
Konkrétan mozgásképtelen lett az autó, így a "közlekedésre alkalmatlan" rublikába került az X.
Gyakorlatilag csak csápos autóemelő tudta föltenni a platóra.
Újabb fejlemény, hogy délután rákérdeztem a Rendőrségen, és azt a választ kaptam, a kollégák azért vitték be a kapitányságra a forgalmit, hogy hivatalos kivonást bejegyeztessék(nyilván ezt a helyszínelő nem teheti meg az útszélén)
A formaságok elvégzése után, az illetékes okmányirodában vissza fogják majd visszaadni.
Ez eddig érthető, ám a mikor? kérdésemre, senki sem tudott feleletet adni.
Szóval várunk...........
Köszönöm a válaszokat.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!