Kezdőoldal » Közlekedés » Autók, motorok » Mitől villog gyorsan az...

Mitől villog gyorsan az indexem? Lada Niva

Figyelt kérdés
Már az összes izzót kicseréltem nem változott semmi. Nem mindig van ez, alapjáraton soha nem csinálja csak akkor ha gurul az autó, de csak néha. Meg szokott csinálni olyat is hogy ha rá lépek a fékre akkor a műszerfalon ég a ködlámpa visszajelzője, de a ködlámpa nem, és ilyenkor a fordulatszám mérő is meg bolondul. Ez valami zárlat lehet? hol keressem a hibát? az autó villamossági műhelyben csak két hét múlva tudnak fogadni de addig én ezzel megőrülök...

febr. 6. 19:02
 1/4 anonim ***** válasza:
Szerintetem testelés lehet valahol elrohadva. Akkor szoktak így megbolondulni.
febr. 6. 19:20
 2/4 anonim ***** válasza:
#1-et tudom ismételni, valahol valamelyik testkábel rottyon van. Sok sikert megtalálni :D
febr. 6. 21:09
 3/4 krwkco ***** válasza:

Nem nehéz megtalálni, hogy melyik izzó testkábelével van a baj: a karosszériához képest, egymás után rá kell mérni az izzó két vezetékére. Akkor, amikor az izzó működik. Jó kontaktusok esetén az egyiken akksifeszültség van, a másikon 0. Néhány tized volt lehet az eltérés.

Ha az izzó 0-ás vezetékén 0,5V-nál több van, akkor az a testelés nem jó. És szerintem ennek akkor is detektálhatónak kellene, ha a kérdésben felrorolt rendellenességek éppen nem látszanak.

febr. 6. 23:07
 4/4 A kérdező kommentje:
Meg néztem. Van két vezeték aminek a végén a saruk nagyon rozsdásak mert el porladt az a gumi ami védi őket (ami a sárvédő alatt az oldal index foglalatára megy rá.) lehet hogy ez a baj? És a többi test pontot hol keressem?
febr. 7. 07:50

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!