Kezdőoldal » Közlekedés » Autók, motorok » Mi az igazság az 1.8 TSI/TFSI...

Mi az igazság az 1.8 TSI/TFSI motorról?

Figyelt kérdés
Autóvásárlás előtt állok, kicsit hosszabb történettel, köszi, ha végig olvasod! Škodát illetve Audít tervezek kb. 1.7 millióig, amivel a baj az, hogy csak benzinesek vannak, ami számomra mindegy, csak a rossz hírek tartanak vissza... 1-1 Octaviát néztem 1.8 TSI-vel, amitől egytől-egyig óvnak, hogy nem szabad, de olyat is hallottam, hogy csak a 2-es FL utániba a szar, a simába nem, vagy hogy legalább 2.0-nak kéne lennie, valamint egy 2.0 TFSI Audiról, amiről megoszló véleményeket mondtak. Nem tudom, hogy megéri-e megvenni valamelyiket vagy milyen kiadásokkal erdemes számolnom(Škodám volt eddig, és az egyik legmegbízhatóbb autónak gondolom). 4 évre tervezem kb. az autót.

jan. 22. 22:00
 1/2 anonim ***** válasza:

Igazából nem annnnnyira szarok mint ahogy sokan azt beállítják, viszont és ez egy nagy viszont sokkal problémásabbak és törődés igényesebbek mint egy átlag motor.

Leginkább jellemző rájuk a hibás/ elszakadó vezérműlánc és az extrém kokszosodás

Igazából ez a kettő dolog igencsak zsebbe nyúlós mulatság. A lánc nagyon, sőt van hogy nagyobb tétel mint amennyit az autó ér mármint a cseréje, ha meg elszakad a legtöbb esetben kuka a motor.

A koksz meg mindig visszatérő tisztításra szorul. Olyanokat is hallottam már hogy 30.000-ként járt a tulaj vele dióhélyas tiszításra, ami nem vicces egy dolog mert 30k hamar összejön.

És akkor a bónusz hogy még ráadásul 10 körüli ezeknek mindig a fogyasztása.

Én is inkább azt mondanám hogy hamár benzin akkor a 2.0 TSI/TFSI legyen.

Nekem volt egy A6 C6 ban, sőt multitroniccal, 160ezerrel vettem annó és 280ezerig semmi gondom nem volt vele. (A mindig 10+ körüli fogyasztáson kívűl de na) viszont nem a menetdinamikájáról volt híres,az biztos

jan. 23. 01:15
 2/2 A kérdező kommentje:
#1 Értem köszönöm. A héten több 100 véleményt meghallgatva muszáj arra jutnom hogy ilyet nem behetek sajnos
jan. 23. 16:29

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!