Kezdőoldal » Közlekedés » Autók, motorok » Mennyire tudsz azonosulni a...

Mennyire tudsz azonosulni a gyártók fejlesztéseivel?

Figyelt kérdés
Tehát az autók folyamatosan fejlődnek, modernebbek lesznek. Egyre többet tudnak. Neked mi az ami tetszik és mi az ami nem? De a legfontosabb, ha egy autó külseje adott, de a műszaki tartalmat teljesen egészében de határozhatnád meg(elektronika, motor, váltó, futómű), akkor az hogyan nézne ki?

2024. jan. 20. 17:57
1 2 3
 1/28 anonim ***** válasza:
64%

Engem nem zavarnak a fejlesztések. Euro6, meg elektronikák, turbó, kettőstömegű, direkt befecskendezés, meg amire károgni szoktak. 5 éves autóm van, már most egy kicsit elavultnak érzem, pedig nem alapfelszereltséget válogattam össze.

Szerintem mindig lesz egy széles réteg, akik jönnek ezzel a "bezzeg" dologgal és mindig a 20 évvel ezelőtti autókat sírják vissza. Mostanra nagyjából a 90-es évek karburátoros autóinak a visszasírásán már túl vagyunk, a turbó is kezd egyre inkább elfogadottá válni.

Abban is biztos vagyok, hogy 20 év múlva egyesek a mostani autókat fogják isteníteni.

Kinézetben is szeretem az újdonságokat. Talán csak a japánok "kaotikus túldíszített karácsonyfa" stílusa az ami kinézetben kevésbé jön be.

2024. jan. 20. 18:09
 2/28 anonim ***** válasza:

A technológiai fejlődés jó. Van egy vitathatatlan, utánozhatatlan szépsége a régi technikának, de legyünk őszintén, SENKI sem akar napi használatra egy 1.6-os karbis autót, ami kőkemény 70 lóerőt produkál és 15 litert eszik 100km-en, már amikor beindul és nem kell állítgatni, meg tisztítgatni a karbit. Úgyhogy aki azt mondja, hogy a maiak nem jók és a régi technika volt a jobb, az HAZUDIK!

Nem kell, hogy bonyolult legyen, az egyszerű is nagyszerű, de az az egyszerű az legyen modern egyszerű. Valami natúr 6+1 manuális váltó, 2.0 körüli szívóbenzin vagy 1.6 turbóbenzin, a lényeg hogy valahol 150-200 lóerő között. Futómű nem lényeg, úgyis fos lesz az úttartás, elvégre közúti autóról beszélünk, totálisan kihasználatlan bármilyen "extra", úgyhogy bőven elég lenne elől egy sima MacPherson, hátul meg csak a kényelem kedvéért egy multilink. Elektronika a manapság nyilvánvalónak és alapvetőnek számító dolgokon kívül tök mindegy, nem érdekel. Ha van van, ha nincs nincs.

2024. jan. 20. 18:12
 3/28 anonim ***** válasza:
Alapvetően jó dolgonak tartom az eddigi újításokat, sok hasznos funkció lett a mai autókba. Én inkább némelyik gyártó megoldásával nem értek teljesen egyet.
2024. jan. 20. 18:48
 4/28 anonim ***** válasza:
71%
Semennyire, szó szerint undorodom az új autóktól, gyűlölöm őket. Nekem az autógyártás befejeződött kb 2008 környékén addig csináltam jó kocsikat.
2024. jan. 20. 20:08
 5/28 A kérdező kommentje:
Hogy érted? Szerelő vagy 8-as?
2024. jan. 20. 20:15
 6/28 A kérdező kommentje:
vagyis 4-es :)
2024. jan. 20. 20:15
 7/28 A kérdező kommentje:
Vagy csináltak? Elírás?
2024. jan. 20. 20:16
 8/28 anonim ***** válasza:
Teljesen.
2024. jan. 20. 20:22
 9/28 anonim ***** válasza:
91%

Engem az zavar, hogy a nagyon új autók minden kis fiszfasz hibára letiltanak. Rengeteg ECU és szenzor, temérdek kábel és csatlakozó, túl sok a hibalehetőség.

Nagyjából a 90-es években volt egy olyan időszak, amikor már volt injektor, lambda szabályozás, és olyan gyártástechnológia és a mai szintű minőségellenőrzés, de viszonylag egyszerűtechnika, ami bizosította a megbízhatóságot. persze konstrukciós hibák akkor is előfordultak, de egy 2023-as akármilyen autónál már elképzelhetetlen az, hogy 10 éves koráig csak kopóalkatrészt kérjen.

Legtöbb új autónál már az első években mennek a garanciális problémák, aztán amire csak 2 év gari volt, azzal úgy jártál.

Nagyjából 10x annyi alkatrész van egy mai autóban, mint egy 30 évesben volt. És pont ennyivel nagyobb is a meghibásodás esélye.

2024. jan. 20. 20:41
 10/28 anonim ***** válasza:
73%
Én úgy érzem, hogy azok az alkatrészek amelyek a környezetvédelem zászlaja alatt kerültek be az autómba azok nagyon mélyen érintik a pénztárcámat amikor elromlanak. Úgyhogy ezeknek a fejlesztéseknek nem örülök. A parkpilot először nagyon szimpatikusnak tűnt, de mióta magától beáll a kocsi egy helyre azóta az én visszafejlődtem az ügyben, érzem nehezebb a parkolás amikor nem a saját autómmal megyek.
2024. jan. 21. 01:11
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!