Magyarországon miért lett bizonyos kultúrája a tizen/huszonéves pérmium autóknak?
Egyik nap hosszabb utazáson voltam, több településen is átutaztam. Amit megfigyeltem hogy a legutolsó putri (szó szerint) előtt is ott áll az öreglegény német vas eléggé leharcolt állapotban. És minden faluban van legalább kettő-három ilyen, hogy a majd összedőlő ház előtt ott áll a rohadó, koszos huszonéves egykori német csúcsmodell.
Magyarországon ez miért lett ekkora szubkultúra? Nem kell azt szégyellni ha valaki szegény, de akinek a normál életvitelhez sincsenek meg a körülményei miért akar felvágni illetve miből gondolja hogy többre tartják ha beszerez egy ilyen közlekedőedényt? Mert ezen a szinten ezeknek az autóknak már se komfortjuk se presztízsük nincs.

Azért, mert a proli ember ezzel próbálja ellensúlyozni a kisebbségi komplexusát.
Tudja hogy szegény.
Tudja hogy buta.
Tudja hogy mások többet érnek el nála.
Viszont csak addig ér el a keze, hogy egy ilyen leharcolt öreg prémiumautót vegyen, mert az "mégiscsak több mint egy Swift". Közben nyilván egy jó állapotú, megbízható régi Swift vagy Astra F és társai 300-400 ezerért sokkal reálisabb és előremutatóbb dolog, mint venni ennyiért egy szétfingott lerúgott prémiumautót aminek lényegesen drágább a fenntartása, és sosem lesz jó az állapota.

11: településenként 2-3 SUV meg már SUVkultúra.
Viccet félre téve én egyre kevésbé tapasztalom ezt a jelenséget amit a kérdező említ.... C típusú egyedeknél még előfordul de már ott is csökken rendesen.
Aki meg szegény és kell neki autó az inkább vesz régi suzukit, f astrat, lanost, b corsat.
Legalábbis hazánk szegény régióiban ilyen autókat látok láthatóan romos házaknál.
Aztán ha a másik végletet akarod akkor menj el Tihanyba a "NER-dombra"...
Ferrarik, mclarenek, rollsok.

Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!