Új autómon (épp ma léptem túl a 800km-t )azt vettem észre, hogy ha a kinyomott kuplungot felengedem kb. "félúton" ad egy enyhe, halk kattanó hangot amit a lábammal is érzek, mindeközben kintről hallok egy enyhe cisszenő hangot. Tudom ez egy elég hülye szó, de ez az ami a legjobban leírja, viszont ez a cisszenés újkora óta megvan, a kattanás új jelenség. Menet közben nem hallom, nem érzem. Mintha konkrétan a kinyomócsapágy szétkapcsolásánál adná. Amúgy csendes, kinyomom semmi, váltás ok, nem rángot, pöccre indul, meghát zsír új. Ez vajon normális? :D
Anno a cisszenés megkérdeztem facebook márkacsoportban, ez ilyen, másoknak is cisszen. Anyáméknak ugyan ilyen van az is cisszen. 😅
jan. 13. 19:57
3/9 anonim válasza:
Hát akkor meg van a baj!
Az autódban a kinyomócsapágy szétkapcsolódik.
Te írtad!
(biztos nem fogod elhinni, de és egy rendes kinyomócsapágy legalább 100ezerkm-ig egyben marad, nem kapcsolódik szét)😂
jan. 13. 21:49
4/9 anonim válasza:
Kinyomocsapagy... Nem kell vele foglalkozni.
jan. 13. 22:06
5/9 anonim válasza:
#4 ne légy már ilyen felületes!
Azt írta hogy cisszen, az pedig nem sok jót jelent.
Sőt 800km-nél egyenesen brutális probléma. 😁
jan. 13. 22:12
6/9 A kérdező kommentje:
Mint írtam ez az autótípus valamiért ilyen. Mások akiknek dettó ilyen van, írták, h nekik is cisszen újkora óta. A családban van egy ugyan ilyen az is cisszen, de ezt csak kintről hallani. Ben kattanó hang van a kuplung felengedésénél egy bizonyos ponton.
Ha kinyomó csapágy baja lenne nem pont kinyomáskor adna hangot és nyomva tartáskor?
jan. 13. 22:39
7/9 anonim válasza:
Tehát ismered a problémát, de mégis ilyet vettél.(he-he)
Ja és a tipust természetesen nem írod le, mert akkor valami márkatárs azonnal meg tudna cáfolni.
Na menjél aludni, és álmodj a cisszenésről! 🤣
jan. 13. 22:46
8/9 A kérdező kommentje:
Egy Korando az, és nem nem ismertem ezt a jelenséget, csak megvásárlás után hallottam meg. A cisszenő hang fura de mindenki másé is csinálja a facebook csoport válaszolói között. A kattanás az új hang, de csak felengedéskor van.
jan. 13. 23:02
9/9 anonim válasza:
Alapszabály, hogy új autót nem veszünk, mert mind szar. Csak használtat 15-20 éveset azokban még van anyag.
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik. Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!