Kezdőoldal » Közlekedés » Autók, motorok » Mondhat ilyet az autószerelőm,...

Mondhat ilyet az autószerelőm, hogy "kapugarancia" van nála?

Figyelt kérdés

Lengéscsillapítókat, stb. cseréltem szerelőmnél elől , fizettem több mint 100 ezret és 2 hét után fura hangokat hallottam így vissza mentem hozzá, és mondta, hogy a jobb első lengéscsillapítót cserélni kell.

Mondom, hogy 2 hete cserélte, hogyan lehet rossz? Mondja, hogy azt "te tudod" ő jól kicserélte és most rossz ő csak ennyit tud.

Ekkor már teljesen elképedtem és kérdeztem, hogy viccel e velem vagy most mi van, 2 hét után nem lehet rossz vagy ha igen akkor cserélje garanciába mert nyilván a termék volt a rossz vagy a szerelés, erre közölte, hogy nála "kapugarancia" van mivel nem tudhatja, hogy én nem e mentem ki valami offroad helyre és nem e ott csesztem szét azzal, hogy nem úgy használtam ahogy kellene. Ekkor már teljesen azt hittem, hogy viccel, de nem, még kicsit ragoztuk ezt és elhajtott, hogy vagy vállal jövőhéten vagy ha nem tetszik vigyem máshova.

Számlát persze nem adott szóval bizonyítani nem tudom a dolgot, de tényleg mükődhetnek ilyen szervizek? Előző szerelőm sajnos nyugdíjba ment és úgy kerültem ide, voltam már pár általános szervizen mint olajcsere meg fékcsere, semmi gond nem volt meg tök normálisnak tűnt a fickó de most ezen kiakadtam kicsit..

2024. jan. 9. 19:43
 1/9 anonim ***** válasza:
100%
Mivel nem adott számlát, így nem tudsz ellene csinálni semmit, elvileg kéne legyen rajta számlával minimum 1 év garancia. A szerelésre is meg az alkatrészre is. Így viszont bizalom alapján van, és ezt kihasználta. Tuti nem vinném hozzá többet a kocsit és írnék google értékelést, hogy más se szívja meg. Mondjuk az ilyenek törölgetni szokták az értékeléseket. Szívás sajnos.
2024. jan. 9. 19:49
 2/9 anonim ***** válasza:
100%

Akkor javaslom bejelenteni a NAV-nak, hogy megcsinálta a kocsidat, de nem adott számlát. Imádják az ilyen embereket.

Te meg keress másik szerelőt, aztán kérjél szálát mindig a javításról. Akkor legalább tudsz mivel reklamálni. Ez volt a tanuló pénzed.

2024. jan. 9. 19:58
 3/9 anonim ***** válasza:
100%
Ezért kérünk számlát szerelőtől, ez alap. Mert ha kitöröd a nyakad a szerelő hülyesége miatt legalább tudják hogy kit csukjanak le pár évre.
2024. jan. 9. 20:05
 4/9 Ékezetes billetyűzet ***** válasza:
100%

Nagy valószínűséggel a lengéscsillapító volt gyári hibás.

Nem egy nagy tétel, én benyelném. De ahhoz a szerelőhöz soha többet nem vinném az autómat.

2024. jan. 9. 20:09
 5/9 anonim ***** válasza:
0%
Láthatod, hiszen már mondott is.
2024. jan. 9. 20:31
 6/9 anonim ***** válasza:
Előfordul, hogy hibás az alkatrész nem mellesleg párszor össze szokták nyomni a lengéscsillapítót beszerelés előtt. Az ilyen maszek szerelők ilyenek ez benne van a pakliba, hogy garancia meg ilyesmi azt el kell felejteni. Engem egyszer vert át ilyen fajta ember azóta megveszem és én megcsinálom magamnak ha meg rossz amit vettem akkor meg ott vagyok mint ha munkadíjjal csinálják meg nekem ha kétszer veszem meg.
2024. jan. 9. 20:31
 7/9 anonim ***** válasza:
Milyen márkájú alkatrészek kerültek be? Mert az olcsó alkatrész és a mégolcsóbb szerelő többnyire orosz rulett.
2024. jan. 9. 20:38
 8/9 anonim ***** válasza:
Nem autó, hanem szemüveg. 2013-ban csináltattam egy multifokális szemüveget, akkor 215000 Ft-ért. Nem volt jó, orvosolni nem volt hajlandó, számlát nem adott. De volt egy belső megrendelést rögzítő papír, ami bizonyította a vásárlást. Szépen beballagtam a Nav-hoz, ott örömmel vették fel a jegyzőkönyvet. Hogy mennyire büntették, azt nem tudom, mert az adótitoknak számított.
2024. jan. 10. 11:11
 9/9 anonim ***** válasza:
Kár érte, hogy elveszít egy normális ügyfelet.
2024. jan. 10. 12:23

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!