Szombathely foteren megbuntettek Gyalog-és kerékpárút kék tábla felette nem volt behajtani tilos Tehát nem gyalog-és kerékpár út zona volt. Jogos a buntetes?
Nem írtad, hogyan közlekedtél. Gyalog mentél be, vagy kamionnal?
Tulajdonképpen azt se írtad le, hogy bementél.
Voltaképpen mit csináltál ott?
Ha pl. pisiltél a téren, akkor mindenképp jogos a büntetés.
Meg tényleg egy utcakép jó lenne arról, milyen táblák voltak ott.
A bankba vittem egyik ismerosom es a kepen lathato terasz elé parkoltam es ezen az uton hajtottam be ami a masik kepen szerepel annyi kulonbseg van a jelenlegi ut kozott hogy mar nincs ott a kepen lathato 2 fa láda.
Egyik kepen ahol parkoltam a terasz elott
Masik kep ahol behajtottam annyi kulonbseg van hogy ugyan az a tabla behajtani tilos nelkul csak mar nincs ott az a 2 fa láda felfestés sincs hogy bicikli ut
Fú, én járom a kerülőutakat, pedig autópályán fele távot kell csak megtennem, és de jó hogy szólsz, annak a felhajtóján sincs kirakva a behajtani tilos tábla, legközelebb csak húsz kilométert kell tekernem, és célomnál leszek!
Te vagy a khirály!
Nézzük először a második képet. Az a Király utcát mutatja, ahol egyszer csak ki van rakva az a bizonyos bicikli- és gyalogút tábla (szabatos nevét nem tudom, akit érdekel, keresse ki). Az egyértelműen mutatja, hogy olyan járművel, amivel kerékpárúton nem szabad közlekedni, nem szabad ott továbbmenni.
Az ténykérdés, hogy az a két faláda egyúttal jelzés is volt, hogy feltűnőbb legyen, szóval azt eltávolítani közlekedés-szervezési hiba volt - de ettől a tábla még egyértelmű. Sávfelfestés valóban nincs, de a térkövön a térkő jelzése az irányadó. Szerintem ez így nem szabványos (és nem is eléggé feltűnő), de ezen csak egy gyalogos-biciklis konfliktus esetén van értelme filozofálni.
A másik hiba már ebből következik: ha oda tilos volt behajtani autóval, akkor értelemszerűen bárhol parkolni is.
Szóval a bírság jogos.
Gyaloguton jaszkarizik, aztan itt keresi az igazat!
lol
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!