Miért nincs közlekedési morál Magyarországon?
Iskolabuszt vezetek, több száz emberért felelek. Minden nap tucatjával vágnak be elém, büntetőfékeznek, levillognak, kettős záróvonalat átlépve előznek meg, ezzel veszélyeztetve több tucat ember életét (elég kellemetlen szakasz).
Magánemberként több tucat feljelentést tettem az elmúlt 4 évben, ez miatt rengeteg jogosítványt bevontak, de nincs javulás, csak köpködés, hogy milyen szemét a sofőr, h Jóska bácsi nem tud elmenni a boltba.
Idegbeteg emberek ezrei az utakon, késve indulva mindenki IS hülye, mert nem tudnak haladni.
Ti tesztek ez ellen? Melyik tábort gyarapítjátok?
Számítottam az ilyen válaszra is.
"Minden nap tucatjával vágnak be elém" vessző és kezdtem egy felsorolást. Büntetőfékeznek, levillognak, kettős záróvonalat átlépnek és úgy vágódnak vissza a sávba.
Több száz órányi fedélzeti kamerás felvétel tanúsít mindent, amit az ügyészség elfogadott bizonyítéknak. Ezt a részt itt le is zártam, mert tény, hogy az emberek a saját szemüknek sem hisznek, így vannak összerakva. Olyannyira nem lehet előzni, hogy állandóan szabálytalankodnak az útszakaszon. Betartom a sebességhatárokat, 70-nél többel nem megyek. Kilométeres sor van mögöttem, de Urambocsá' nem fogom az utasokat veszélyeztetni mert valaki siet.
Számtalanszor volt baleset, mert nem tudott időbe visszasorolni a kanyar előtt.
Magamon elgondolkozni? Ha rám bizonyítják, hogy gyorsan hajtottam (és ezért nem tudott visszasorolni a gyorshajtó), rámrohad a műanyag lakat ember. Beszélsz hülyeséget.
Én autósként nem látom ennyire katasztrofálisnak a helyzetet. Sőt, kifejezetten előzékeny a többség főleg a tömegközlekedéssel szemben.
A mi utcánkból rémálom kifordulni, rendszeresen látom, hogy mindkét irányból megáll a forgalom elsőbbséget adva a kikanyarodó busznak, segítik az indulásban, besorolásban stb.
Nyilván léteznek az általad említett helyzetek is, de a minden nap minden is dolog vagy fel van fújva, vagy valamit nagyon rosszul csinálsz.
Van, csak nem túl jó.
De vannak ennél sokkal rosszabb helyek is.
Pl. bármelyik keletebbre vagy délebbre eső ország.
Van olyan orszag ahol meg rosszabb a kozlekedes, ezert turistaknak nem is adnak berautot mert tuti osszetornek.
Nekem sem tetszik ahogy a magyarok vezetnek de mikor atmentem Horvatorszagba akkor ott is ugyan az ment.
Miért lenne?
Mármit mit gondolsz, miért lenne jobb a helyzet? Semmi sem tereli a szabálykövető magatartás felé az embereket. Az önkéntesrendőrködés meg nem segít.
Katasztrófa amúgy, ami az utakon van.
Most, hogy már ennyi fedélzeti kamera van, egyszerűen kéne egy "vamzer portál" ahova fel lehet nyomni a felvételeket (mondjuk ügyfélkapus azonosítás után, a visszaélések elkerülése végett).
Én biztos használnám.
Te hogy jelented fel őket? Mi a konkrét ügymenet?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!