Hasznaltauto oldalon hogyan kell rákeresni, ha kisméretű,
kisfogyasztású autót szeretnék?
Figyelt kérdés
Nem ragaszkodom konkrét márkához, olyasmit szeretnék, mint pl. az Opel Corsa vagy a Toyota Yaris. Nyilván van hasonló méretben ezer más márka is, csak nem ismerem őket. Olyan kellene, amit könnyű parkolni, és városon belül lenne használva. Van ezerféle keresési feltétel, de pl. a fogyasztásra sem lehet szűrni, pedig szerintem fontos kitétel. Vagy rossz helyen keresgélek?
2023. dec. 26. 20:43
1/9 anonim válasza:
Beírod, hogy Suzuki Alto és annyi.
2023. dec. 26. 21:02
2/9 anonim válasza:
Hát igen, méretet pont nem lehet direktben szűrni.
Ha konkrétan márkákat és típusokat akarsz így keresni, akkor mobile.de és kicsit tájékozódsz, ott a keresőben van külön 'Kleinwagen" kategória
A többit meg már logikából meg lehet oldani a magyar keresőben is.
Pl. ha kis fogyasztás, városi használat, akkor beállítod, hogy benzines, 1.4-es maximum
2023. dec. 26. 21:21
3/9 A kérdező kommentje:
#2 Köszönöm szépen!
2023. dec. 26. 21:23
4/9 anonim válasza:
Nincs értelme rászűrni, mert mindenki azt kamuzik be, amit csak akar. Motor köbcentire lehet szűrni, de abból nem következik a fogyasztás.
2023. dec. 26. 21:30
5/9 A kérdező kommentje:
Azért minden járműnek van egy jellemző fogyasztása. Annak idején, amikor cégnél dolgoztam, a céges autókra például központilag megadott fogyasztás alapján lehetett költséget elszámolni. Az autó márkája és típusa alapján volt megadva az átlagos fogyasztás 100 km-en. Ez a mobile.de oldal, amit a kettes ajánlott, ilyen szempontból tökéletes, tényleg lehet kisautókra rákeresni. Az mondjuk meglepett, hogy már több helyről hallottam, hogy kintről vegyek autót, mert jóval olcsóbb, ehhez képest a 20 éves kocsik is 4000 eurótól kezdődnek. Nálunk már fél millióért kapni elég sokat. Első autóm lenne, főleg begyakorolni a vezetést egyelőre városon belül, nem akarok túl sokat adni érte, de azt sem szeretném, ha rendszeresen vagyonokért kellene javítgatni, hogy egyáltalán menjen.
2023. dec. 26. 21:36
6/9 anonim válasza:
A www.spritmonitor.de oldalon meg tudod nézni, hogy kábé mennyit fogyaszthat az autó.
Olyan nagyon keveset egyik ilyen idős autó sem fog fogyasztani.
Például az ember azt hinné, hogy egy kicsi, könnyű, kis köbcentis VW Lupo eljár benzinpárán, akkor hatalmasat csalódik, amikor meglátja, hogy ez mennyi a valóságban. Ezen az oldalon van top lista, ami segíthet.
Ha elfogadsz egy jó tanácsot, első városi kisautónak vegyél valami japánt. Például egy Yaris MK1-et az 1 literes motorral.
2023. dec. 26. 22:24
7/9 anonim válasza:
Írd be a részletes keresőbe, hány kg-ig keresel. Jellemzően a mai legkönnyebb autók 1 tonna alatt vannak kicsivel, régen pedig akár 800 kiló körül mozogtak. Ugyanis a fogyasztást nagyban befolyásolja a jármű tömege.
2023. dec. 26. 22:44
8/9 A kérdező kommentje:
Köszönöm!
2023. dec. 27. 00:14
9/9 anonim válasza:
Nekem C Corsam van első autó, erre volt keret. Fél év alatt nagyon megszerettem, hihetetlen jó vezetni, és könnyű vele parkolni, minden kéznél van igazi kis csajos autó. A városi fogyasztása lehetne kevesebb is, de országúton nem rossz. Ha van kereted helyedben keresgélnék még a HONDA jazz, vagy Yaris márkák között ami nem túl régi. Vagy esetleg vasaló Suzuki.
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik. Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!