Pár napja mondta a szerelő, hogy ajánlott lenne kicserélni, nincs valami jó állapotban. Január közepéig kibírná, ha így használom?
Seat Cordoba, 300 ezer+ km van benne, nemrég volt cserélve, de ezek szerint megint kell.
2023. dec. 24. 11:57
1/10 anonim válasza:
Nézd meg. Kinyitod a motorháztetőt, a kis szemeddel megkeresed az ékszíjat (ha tudod mi az), ha nem rojtos, akkor nem kell cserélni. Ha nem tudod, kérj meg egy ismerőst, egy rojtos ékszíjat felismerni nem egy atomfizika. Egyébként vannak jelek, indításkor sikító hang a motortól, akkor tenni kell valamit. De ha nem rojtos, minden működik, akkor a szerelőd akar némi pénzt keresni.
2023. dec. 24. 12:20
2/10 anonim válasza:
Addig lehet várni vele, amíg el nem szakad. Közelebbi jóslatokkal az ezotéria rovatban próbálkozzál.
2023. dec. 24. 12:23
3/10 anonim válasza:
Előző hülyeséget írtál, hiszen az vontatással, nagy költséggel jár, hiszen nem feltétlen a faluban szakad el, tönkremehet Németország közepén is. Néha rá kell nézni, ha rojtolózik, csere. Addig semmi dolog vele.
2023. dec. 24. 12:26
4/10 anonim válasza:
Ha repedezett akkor már tuti érdemes. Amúgy meg pár ezer forintos tétel és pár perc alatt cserélhető, azon nem spórolnék.
2023. dec. 24. 14:25
5/10 anonim válasza:
Csináld meg minél hamarabb. Nekem elszakadt, szétkurta a motort is, a kocsi ára a szerviz
2023. dec. 24. 14:41
6/10 anonim válasza:
Miért írtam hülyeséget? Ki tudja ezt innen megmondani pontosabban? Te? Írhatsz ide regényeket, de az biztos, hogy a szakadás után már nem tud tovább várni a cserével. Ha a szerelő azt mondta, hogy cserélni kéne, akkor őt kellene megkérdezni nem az itteni TC-s szerelőket.
2023. dec. 24. 15:02
7/10 A kérdező kommentje:
Nyilván láttam én is a 3 szememmel, hogy cserés. De akihez én viszem szereltetni, 20.-tól január 10-ig nem dolgozik, ezért kérdezem, hogyha csak holnap megyek 20km oda vissza, 28-án és 31-én is ennyit, és január 3-tól 50km oda vissza akkor kibírja-e, mert gondolom ti is úgy vagytok, hogy a jól bevált szerelőtökhöz viszitek a kocsit, nem egy vadidegenhez.
2023. dec. 24. 15:21
8/10 anonim válasza:
Az ékszíj csere tipikusan az a feladat, amit a legtöbb autón egy laikus is meg tud ejteni, mert csak a generátor két csavarját kell meglazítani és már mehet is fel az új.
Mindazonáltal ha te a bevált szerelődhöz ragazkodsz, vagy csak nincs affinitásod az ilyen feladatokhoz az is teljesen érthető.
Ahogy a puding próbája hogy megeszik, nálad is vagy kibírja azt az 50 km-t, vagy nem. Sanszos hogy igen.
2023. dec. 24. 15:30
9/10 anonim válasza:
Van ahol 2 csavart kell kilazítani, van ahol csak a feszítőn kell tekerni egyet és lejön. Megveszed a boltban a jó minőségű szíjat és otthon pár perc alatt kicseréled.
2023. dec. 24. 16:41
10/10 anonim válasza:
Ezt én soha nem fogom megérteni.
Ott az autó, mert nyilván munka közben veszi észre, hogy cserés lenne. Miért nem cseréli ki egyből?
Nyilván normális helyen ilyenkor felhív a szerelő, megmondja mit talált, mennyi lenne a javítás. Normális autós pedig rábólint, hogy csinálja meg, ha már úgyis ott van a kocsi
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik. Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!