Attól lehet még jó szakember valaki, hogy vannak helyesírási hibái?
Láttál már te orvosi irományokat? Még a betük sem felismerhetőek sokszor, tehát kb nullával egyenértékű a helyesírásuk egy nyelvtan tanár szemszögéből.
Ha én megtervezném a házad komplett épületgépészeti rendszerét a 12 éves szakmai tapasztalatommal, elfogadnád, vagy visszadobnád a pocsék helyesírásom miatt?
A helyesírás egy képesség, vezetni sem tud mindenki akinek van jogsija.
"vezetni sem tud mindenki akinek van jogsija."
Ez tényleg nagy igazság 6-os!
Nem.
A tudás olyan, mint egy piramis: az alapoktól épül fel, általános iskola első osztályától kezdve. Ha valakinek az alapok hiányoznak vagy nem kezelték megfelelően a diszlexiáját annak azzal is gondja lesz, hogy egy ipari szabványt megértsen, hogy egy műszaki utasítást vagy balesetvédelmi jegyzőkönyvet értelmezzen.
Jó szakmunkás lehet, aki fölött mindig ott áll egy művezető és tollba mondja neki, hogy mit kell csinálni, de jó szakember aki önálló munkát tud végezni nem.
Lehet, hogy jó szakember (bár szerintem minimális az esélye), viszont hiteltelen lesz. Így pedig szerintem a helyesen írni tudók nem fognak rá bízni semmit.
Pl. tavaly volt szerencsém egy olyan magánrendelőben járni, ahol az asszisztens hölgy nem tudta diktálás (!!) után sem leírni mi bajom (nem latinul, magyarul). Kiábrándító élmény volt
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!