Kezdőoldal » Közlekedés » Autók, motorok » Hengerfejhibás autó, szétszedé...

Hengerfejhibás autó, szétszedés nélkül jó lett. Hogy lehet?

Figyelt kérdés

A tünet az volt, hogy nagyon ette a vizet, 200km-en akár 2-3 liter is fogyott belőle, és nagy nyomás volt a kiegyenlítőben, még hideg motornál is szinte kilőtte a kupakot, levételnél.

Szerelőhöz elvittem, mondott egy szép összeget(350e Ft), de mondta azért nem csinálja meg, mert az autó a felét se éri. Értelmetlen szerinte, vegyek másikat.

De még hívott, hogy azért csinál vele valamit, hátha javul tőle.

Beleöntött valami csodafolyadékot, kivette a termosztátot, és mondta, így menjek vele, lehetőleg úgy, hogy magason legyen a hőfokmérő, majd vigyem vissza.

Visszavittem, visszarakta termosztátot, rakott bele fagyállót újat, majd kért 10e Ft-ot.

Egyáltalán nem hittem benne, hogy jó lesz.

Már másnap amikor mentem vele, levettem a kupakot a kiegyenlítőről, és.....semmi. Nem is szusszant semennyit se, nemhogy kilövi a kupakot.

Azóta kb 4000km-t mentem vele, és változatlan, víz semmit nem fogyott!

Lehet, hogy megjavult magától az autó, mert a hengerfej is le volt véve 1 éve, valahogy egyáltalán nem hiszek ezekben a csodafolyadékokban.

2023. dec. 19. 10:05
 1/7 anonim ***** válasza:
100%
Gondolom hűtő tömítő. Nem elegáns megoldás, de egy ideig jó lesz.
2023. dec. 19. 10:08
 2/7 anonim ***** válasza:
66%
Na akkor nem hangerfej hibás volt.
2023. dec. 19. 10:37
 3/7 anonim ***** válasza:
Van erre a célra spéci tömítő szer, lutri hogy bejön-e, szerencséd van, bejött, nálam is bejött régen, és azóta is jó.
2023. dec. 19. 10:55
 4/7 Morzsi007 ***** válasza:
Nem szabadna kilőni a kupakot, mert van egy szelep rajta, az viszont el szokott tömődni, az okozhat bajt.
2023. dec. 19. 11:46
 5/7 Szolovjov ***** válasza:
65%
Komoly szerelő volt, ha megbontás nélkül megállapította, hogy hengerfej hibás az autó és még a 350 ezres árat is megállapította. Közben meg lehet hogy csak a hengerfej tömítés öregedett el és átengedett némi vizet az égéstérbe. Kb ezt a hibát szüntethette meg átmenetileg a hűtőtömítős kókányolás.
2023. dec. 19. 13:49
 6/7 anonim ***** válasza:
0%
1 hónapig jó lesz,és újra fogyni fog a hűtővized. Ideiglenes..sokra nem mész vele
2023. dec. 19. 20:06
 7/7 A kérdező kommentje:

Kb 4000km-t ment azóta, jóindulatú, és semmi változás...

Olvasd el rendesen az írást legközelebb.

Iván, komoly szerelő is volt, nálad biztosan jobban ért hozzá okoska, vannak nyomásmérő megoldások, műszerek, onnan tudta, de még egy 5 éves kislány is felismer egy hengerfejes autót kb, a tünetei alapján...

Az, hengerfej-tömítés csere, majd ráébredsz, mert többnyire hozadékai is vannak, mint repedt blokk, repedt hengerfej, vagy erősen vetemedett stb... a legtöbb esetben.

"kókányolás"

Nem linkelek kismillió videót, ami evvel a vegyszerrel javított egy akár Ford F150-et is...

2023. dec. 20. 00:55

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!