Kezdőoldal » Közlekedés » Autók, motorok » Bio etanolt ha keverem a...

Bio etanolt ha keverem a benzinel mondjuk 10 liter benzin hez 1 liter bio etanol akkor ugyan ojan lesz mintha sima benzinel menék és nem kell semmit se át álitanom?

Figyelt kérdés
Halotam már ojanokat h kivégzi az egész hengert és azért igy csak gazdaságosabb lenne egy 125-ős crm-be teném.
2010. okt. 21. 19:12
1 2
 11/18 A kérdező kommentje:
Az oltásotokra nem adok a kérédés válaszának őrűlnék.
2010. okt. 21. 20:27
 12/18 anonim ***** válasza:

A kérdésedre a válasz: Nem fog semmi változni.

50%-ig nyugodtan lehet tankolni, a különbség maximum a kipufogógáz szaga lesz.

2010. okt. 21. 21:19
 13/18 anonim ***** válasza:

Ja...

ez a "kivégzi a motort", meg "beáll tőle a motor", "leégeti a szelepeket", "tönkrecseszi a lambdaszondát" abszolút tudatlan emberektől ered, akik nem ismerik a bioetanolt, félnek tőle, és hülyeség-elméleteket gyártanak.

2010. okt. 21. 21:21
 14/18 lodarazs ***** válasza:
2T-be nincs értelme belerakni, csak többet enne így sűrűbben tankolhatnál. Mondjuk ez a 4T-re is igaz...
2010. okt. 21. 21:41
 15/18 anonim ***** válasza:
Nem akarok vitatkozni, de 10% etanoltól többet enne... mikroliterekkel lehetne is mérni... A 95-ös benzinbe európai szabvány szerint kevernek etanolt. (csakhogy eloszlassam a kételyeidet)
2010. okt. 21. 21:52
 16/18 lodarazs ***** válasza:

"A kérdésedre a válasz: Nem fog semmi változni.

50%-ig nyugodtan lehet tankolni, a különbség maximum a kipufogógáz szaga lesz."

Ez mióta 10 % ?

2010. okt. 21. 23:12
 17/18 anonim ***** válasza:
52%

Na akkor szájbarágósan, a lassú felfogásúaknak:

A kérdező kérdésében feltette, hogy mi van, ha 10 liter benzinhez 1 liter etanolt tankol.

1 liter a 10 liternek 10%-a.

Én azt mondtam, hogy 50%-ig biztonságosan tankolható.

Tehát, ha a kérdező 10% etanolt tesz a benzinbe, semmit nem fog észrevenni. Ha 50%-ban tankolna bele, akkor is csak a kipufogógáz szaga változna, de a 10% etanollal ellentétben ha 50% etanolt tankol, a fogyasztása is meg fog emelkedni, kb 5-10%-al.

Hányszor szeretnél még belekötni abba, amit jóindulatúan írok?!

2010. okt. 22. 09:24
 18/18 A kérdező kommentje:
Kőszi mindenkinek! Csak halottam h nem tesz jót a motornak és igy nem nagyon mertem bele rakni de valahogy még is csak sporolni kell.
2010. okt. 22. 15:33
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!