Hogyan kell autóvásárlás előtt tájékozódni? Mi az eljárás? Ha ott vagyok az eladónál, akkor az autón mit kell megnézni?
Kérdezd le jszp-n.
Ha nagyon nem értesz hozzá, akkor vigyél magaddal valakit, aki igen.
"Bankkártyát is elfogad a kereskedő, vagy csak KP-t?"
Inkább átutalás vagy kp, de kérdezz rá.
A JSZP-t csak Kormànyablakban használhatom?
Hétfőn autóvásárlás
"Bankkártyát is elfogad a kereskedő, vagy csak KP-t?"
A nagyobb autóházak meg a márkakereskedések elfogadnak, de egy egyszerű kereskedő, aki nyugatról hoz be használt autókat, amiket drótkerítéssel körbevett pár száz négyzetméteres telephelyén szabad ég alatt árul, az nem okvetlen. Rá kell kérdezni.
Mit kell megnézni?
Hány éves a kocsi, mennyire lelakott belülről. Aztán keresd a rozsdát: nézd meg az ajtó alját, az ajtókereteket körben, aztán térdelj le, hajolj alája és nézegesd meg alulról, amennyire belátsz. Épp ezért ne alkonyatkor menj, hanem napközben, ideális esetben napsütésben. Ezért is jobb tavasztól őszig autót venni.
Aztán indítsd be a motort, hallgasd meg a hangját. Próbáld ki a seb.váltót. Nézd meg, milyen színű a motorolaj.
És ez még csak a belépő, mert én se mondanám, hogy nagy szakértő vagyok.
Amik ezen az első átnézésen nem rostálódnak ki, azokhoz visszamennék egyszer szakemberrel.
Kérdező, mi az, hogy hétfőn autóvásárlás?
Addig kell keresgélni, amíg nem találsz megfelelőt. Lehet, hogy két hónapon át hetente többször is ezzel töltöd az egész délutánt, mire meglesz a megfelelő
Nem 5 pár zoknit veszel, gondoljál már bele!
(Fölteszem, használt autóról beszélünk, mert újat tényleg lehet egy nap alatt venni.)
# ne oktass ki, nem vagy Tanár. Ha nem érted, hagyd el az okdalt
Màr le is fogalóztam.
A többi normális válaszolónak pedig köszönet a segítségért😀
Nem az előtt kéne nézegetni és vizsgálgatni a kocsit mielőtt lefoglalózod?!
Bankkártyát még a legtöbb márkakereskedés sem fogad el új autóra. Használt autóra lehet egy kezem elég, hogy megszámoljam hány kereskedő fogad el kártyás fizetést...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!