Guminyomás csökken magától, de miért? 2,2-ről 1,8-ra 1 hét alatt. Mi okozza?
A következő van:
Volt egy 3 éves gumim, ezek eresztettek 4-5 nap alatt is kb 1,7-re, és betudtam a korának, hogy biztos amiatt már foszladozik az anyaga és vacak.
oké, pár hónapja tetettem rá jó minőségű új gumikat, hát ez is ugyanazt csinálja, de ez a 2,2-ről csak 1,8-ra. érdekes, hogy onnan viszont nem süllyed tovább a nyomás értéke.
megint visszavittem a gumishoz, nem talált hibát, de mindegyiket leszedte és az alufelnit megtisztította, a gumi alatt rárakódott mindenféle mocskot lecsiszolta tulképp, és ennyi. Gondoltuk, ez volt a gond, mert ugye így nagyon apró hézagokon esetleg ereszthet.
De azóta is ezt csinálja. továbbra is 1,8, teljesen hiába viszem fel hetente 2,2-re.-
van ötletetek, mitől lehet?
Szelepet nézd meg, illetve a peremet is szappanos vízzel le kell ellenőrizni. A gumi oldalfalán rajta van a max nyomás, fújd fel annyira; jobban fog látszani hol ereszt.
Nekem egy egész pici rajzszög volt benne, nagyjából hasonló nyomásvesztést okozott. Ha nem fúj buborékot, a megemelt nyomáson lehet füllel is hallod, hogy hol ereszt.
Na vajon miért?
Hát ereszt valahol.
1. Ha már füllel hallod akkor az leereszt pár óra alatt nullára.
Pont aza biztos hogy vizbe teszük és a buborék megmutatja.
- Felni rozsdás vagy deformálódott, a mai tömlő nélküli abroncsok erre érzékenyek.
- Szelepek elöregedtek.
- Egyéb.
5
új szelepeket is tettek bele. viszont na ezt eddig még senki se mondta, hogy esetleg a felnivel lehet a gond, hogy eldeformálódtak. végül is 16 évesek szóval éppenséggel ez is lehetséges, na de erre hogy jövök rá 100% biztonsággal?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!