Renault Laguna 1.5dci (3.gen) mennyire megbízható autó?
1.5dci motor pont,hogy kerülendő, bármibe is rakták Ezen felül még Laguna is🤪
Ismerősi körben volt olyan akinek többet volt szervízben mint otthon.
Egyetértek az utolsóval. Nekem és több ismerősömnek is 1.5 dCi-vel szerelt Reanultja (Clio, Megane, Laguna) van. Ezek mind 2006 utáni dCi-k, így már nem Delphi, hanem Bosch befecskendezésük van, illetve a kezdeti dCi-motorokhoz képest jóval stabilabbak a hajtókarok. Több százezer kilométert tesznek meg ezek az autók megbízhatóan, csekély fogyasztással. Nekem 110 lóerős dCi van, közel félmillió kilométerrel, nagyon elégedett vagyok vele, kellően dinamikus pályán is.
Ez a cikk is az (2006 utáni) 1.5 dCi-motorok megbízhatóságát támasztja alá:
Én saját tapasztalatom alapján ajánlani tudom ezt a motort, de figyelj az évjáratra (2006 utánit preferáld) és a szigorúan betartott olajcserére 10 ezer km-nként.
Rendben,nagyon szépen köszönöm.
Akkor így nyugodtan nézem ezeket a autókat
Én renault márkaszervizben dolgoztam 2 évig, a 2008-tól gyártott dci-k 1.5 vagy 2.0 300-350000 körül kezdett rosszalkodni bennük 1-1 befecskendező szelep (sok márkánál ilyenkor már régen kicserélték mind a 4-et). Ha ez előbb bekövetkezett, akkor az még garanciális időben előjött.
Kifejezetten tilos bebikázni őket, függetlenül attól, hogy sokan miket állítanak. Ezt az értékesítők mindig mondták az új autó átvételkor, miután megkapták a fejmosást. Azért, mert a multiplex hálózatát haza vágja, aztán innentől kezd érdekes hibákat produkálni. Javítása 5 éve karcolta a 150-et. A multiplex fogja össze a min 15 (kortól függően több is lehet) vezérlő elektronikát.
Alapvetően 1 típus hibájuk van, a részecske szűrőbe menő nyomás különbség érzékelő szilikon csövei kilyukadnak. 5 éve 15000 ft volt munka díjjal.
2 év alatt 1 db részecske szűrőt cseréltünk, 0 db-ot küldtünk el tisztítani. Az előbbi is csak azért, mert a mastert városon belül étel szállításra használták. Szóval a dcik 300000 nél még biztosan a gyári bontatlan részecskeszűrőkkel közlekednek.
Nekem is volt 1.5 dci-m 280000 km-nél még minden eredeti volt benne, mikor eladtam. Lendkerék lett cserés, de ezt már az új gazdája fizette.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!