Lehet -e rossz az új alkatrész beszerelése után is az autóm?
Suzuki Swiftem 2006 -os. Alapjárati fordulatszám hibával vittem a szervizbe. Az a probléma, hogy a motor beindítása után lefullad az autó, majd amikor újra beindítom, akkor annyira alacsony lesz a fordulatszám, hogy talán még számolni is tudnám a fordulatot,aztán meg másfél-két perc múlva olyan magasra felpörög a fordulatszám, mintha 110km/h sebességgel haladnék.
A szervizben megtisztították az EGR szelepet, de ez nem oldotta meg a problémát.
Azt szeretném kérdezni, hogyha az eredeti gyári, új EGR szelepet kap az autó, akkor azt lehet -e úgy beszerelni, hogy utána is rosszul fog üzemelni a motor az autóban?
Az kizárt hogy az miatt csinálja.
Nem lett kiolvasva?
Kezdésnek hibakód olvasás kell. Másrészt közel sem biztos hogy EGR szelep a hiba, lehet alapjárati motor, automata szívató, elektromos gázpedál hiba (már ha az van benne annyira nem ismerem swiftet)
Én a fojtószelepet is megnézném mert ez okozhat még ilyen hibát hogy ott annyira mocskos már az egész pillangószelep hogy be van ragadva majd ha hirtelen nyitni tud akkor túlságosan nyit ami lehet azért mert a motorvezérlő érzékeli hogy hát nagyon kevés és próbál többet adagolni stb...
Meg én azért mielőtt bármit is költenék rá, elsőkörben ezeket nézném meg, aztán ha nem akarsz nagyon belepiszkálni vidd el másik szervizbe ahol normálisan megnézik mi lehet vele a baj.
Alapjarat szabalyozasba minden beleszol. Map, maf, iat szenzor, gazpedal allas erzekelo, oxigen szenzorok, alapjarati motor, folytoszelep, uzemanyag rendszer elemei, stb.
Egy normalis szerelo 10 perc alatt megtalalja a hibat, aki szokott ilyen autot javitani anelkul megmondja hogy kinyitna a motorhaztetot.
Vidd mashova.
Miert gondolsz ilyenre?
A tiedben nem csereltek semmit.
Olyan helyre kell vinni, ahol nem vaktaban cserelgetik az alkatreszt.
Ha meg gyari hibas, azt a szerelo intezi.
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!