Hogyan lehetne nyomatékosabbá tenni a Derbi Sendámat?
Ez egy 2001-es enduro derbi senda amin sportkipufogó van. Körülbelül 9000-10000-es fordulatszámon úgy elkezd húzni, hogy kapaszkodni alig lehet rajta, DE ez sajnos azzal jár, hogy kis fordulatszámon egy emelkedőn felmenni lehetetlen még 1-esben is.
Ráadásul az áttétel a lehető legkisebb.
Milyen módosításokat lehetne csinálni, hogy nyomatékosabb legyen? Itt olyan modosításokról lenne szó, amitől ugyanúgy legálisan lehet közlekedni forgalomban. Hallottam már olyat, hogy sportlégszűrő, de nemtudom ennek a hitelességét.
Válaszokat előre is köszönöm!
Én nem értek ehhez a derbihez , de lehet hogy a karburátort kellene állítani hogy ne pörögjön annyit és akkor lehet hogy jó lenne.
Mert nyilván ott van amikor minden tökéletes nála , a nagy fordulaton.
Kis fordulatnál meg lehet nem jó a keverék aránya.
De ez csak tipp.
Nekem is Senda van 50cc, gyári kipufogóval, de azt is pörgetni kell, ha legkisebb emelkedő jön már egyből váltani vissza mert leesik a fordulat, és nem megy ki. És az még SM amin hátul csak 17-es kerék van.
Lehet hogy vissza kellene tenni a gyári kipufogót, mert a sportkipufogó még a gyárinál is szűkebb fordulatszám-tartományban adja le a nyomatékot.
Még annyit tehetsz, hogy hátra nagyobb lánckereket teszel, és akkor hamarabb kezd el húzni.
Elől a legkisebb hátul a legnagyobb van tudomásom szerint az, hogy ez mennyi pontosan nemtudom elől 12 talán, hátul meg 60 valamennyi.
A probléma az, hogy ha megyek puha homokban ahol eléggé szenved a felgyorsulással nagyonsokat kell várni mire eléri azt a fordulatszám tartományt ahol elkezd húzni. Ha már megjött az erő onnantol már simán lehet vele menni bármennyivel.
Nincs semmi reális "tuning" amivel alacsony tartományban erősebb lehetne?
#8 Elvileg most is kell benne lennie valamilyennek, csak ezek keméynsége nem mindegy. A henger porlasztófelöli oldalában van.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!