Mégis hány évet kell dolgoznia az embernek ahhoz hogy vehessen egy átlagos új autót?
Attól függ mennyit tud megtakarítani.
Egy átlag autó 10M, ha havi 200k-t félre tud rá tenni, akkor 50 hónap (4 év) alatt megvan.
Senki nem számította hozzá az inflációt, "hiába" raksz félre most 100 ezret, ha 5 év múlva 20%-al kevesebbet ér. Jó, persze nem hiába, de egyre inkább értéktelenedik majd, és a megtakarítás elején félre tett pénz nagyobb megterhelés, mint amit a végén teszel félre.
Új autót egyébként maffiózók, apuci vállalkozásában dolgozók, top managerek vagy azok vesznek, akik nem értenek a pénzhez és az örökséget mindenképp el akarják küldeni hülyeségre.
#4: nem volt szó átlagemberről.
100-200 ezret félrerakni az még nem az elérhetetlen politikus/maffiózó szint szerintem.
Az átlagember sajnos nem engedhet meg magának új autót. Hozzáteszem, szerintem soha nem is engedhetett meg.
4-5 éve még simán vehettünk volna új autót, mert kb havi 400-at felre tudtunk tenni.
Most kb pont annyit költünk havonta, amennyi a bevétel. Nem masad semmi sem, csak az elértéktelenedő tartalék...
Évente keresek 10 millió nettót, fizetésből.
Még 1-2 milliót hoznak a befektetéseim.
Kb 4 milliót költök egy évben, így bő másfél évig kellene dolgoznom.
De nem akarok új autót venni.
A jelenlegit sem akartam megvenni igazából. Egyre többet használjuk a tömegközlekedést mióta van babánk, mert kényelmesebb
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!