Szerintetek hengerfejes lehet az autó ? C Corsa 2002 1.2 benzin Folyt lentebb.
Téli ablakmosó folyadék öntésekor vettem észre hogy egy csepp hűtőfolyadék nincs a hűtővíz tartályba. S úgy folyt el, tűnt el, hogy nem láttam sehol szivárgás, cseppek, folyás a földön sem soha. Igy öntöttem bele s ennyi. Kislányt el vittem az iskolába, s onnan haza. Mondom megnézem az olajat is. Hát az olajsapkán amolyan barnás színű habos trutyi volt, de minimálisan csak. Tehát egy kevés.
Hamar megnéztem az olaj szintet is. A pálcát ahogy szokás szerint mindig is le takarítottam tisztára egy ronggyal. Vissza helyeztem, még meg is forgattam, csavartam a helyén. De sajna mikor kivettem újra a pálcát, nem volt olajos egy cseppet sem. Volt itthon olajam, bele öntöttem.
Olaj cserét 10 ezer km-ként cseréltetem mindig. És még van , volt vissza közel 500 km az újra cserére.
Mindig oda figyeltem az autóra. Bármit hallottam, bármit észleltem, olajfolyást, csöpögés, fura hangok keréknél, motortérben, már ment is a szerelőhöz. 600 ért vettük 7 éve. Már közel 2 millánál járunk a javíttatásnál. S talán azt gondoltuk hogy most értünk el arra a szintre hogy minden ok az autóval. Már 1 éve nem volt szerelőnél mivel semmi hibát nem produkált. Örültünk is neki mint majom a farkának. Erre most ez. Szerelő már csak Januárban tudja megnézni.
Szerintetek ? Használhatom igy az autót addig ? Ha folyamat után töltöm a hűtőfolyadékot meg az olajat ha esetleg újra el tűnnének.? De még hiba jelzést sem adott ki. Rángatni sem rángat az autó. Ma reggel is pöcre indult -7 fokban.
Kezdhetek aggódni ?
"Már közel 2 millánál járunk a javíttatásnál. S talán azt gondoltuk hogy most értünk el arra a szintre hogy minden ok az autóval. Már 1 éve nem volt szerelőnél mivel semmi hibát nem produkált."
Az, hogy szerinted nem produkál hibát az autód sokat nem jelent. Vagy szerinted a literes olajfogyás + eltűnő hűtővíz úgy konkértan nem probléma? Ezek olyan dolgok amik nagyon hosszú ideje kezdődtek, te a vége felé csípted el. Ahogy az egyes is írta, célegyenesben vagy egy motorgenerálnak.
Amúgy az olajsapka barnás habos trutyija nem jelentene még semmit. Ha mínusz fokokban beröffented ilyen biszem-baszom 2km-ekre az autót akkor az ott olyan lesz mindig.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!